Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Ruikt u uit uw mond? Dit kunt u er tegen doen!

Er is niks ongemakkelijker dan dat u weet dat u uit uw mond ruikt en tandenpoetsen niet helpt. Wat kunt u dan verder nog proberen om van dat ongemakkelijke luchtje af te komen?

Voeding
U kan een slechte adem krijgen van verschillende soorten voeding. Het makkelijkste is dat wanneer u weet welke voeding dit is u stopt met dit product te eten. Maar stel u vind het zo verschrikkelijke lekker. Dan kan na het eten kauwen op een stengel munt of peterselie wonderen doen.

Hiernaast is het belangrijk om veel water te drinken. Ook het drinken van melk helpt. Ook andere zuivelproducten bevatten bacteriën die de zwavelproducerende bacteriën opruimt.

Tandverzorging
het liefst 3 keer per dag uw tandenpoetsen + flossen. Spoel na het poetsen en flossen uw wond 30 seconden met water. Gebruik geen mondwater! Dit is super slecht voor uw tanden.

Wanneer u er echt niet uit komt is het verstandig om naar een Mondhygiëniste te gaan. Deze kan dan samen met u uitzoeken wat er aan de hand is. Zorg ook altijd dat u kauwgom of pepermuntjes bij u heeft voor het geval dat.

Geplaatst door