Werkplek verbeteren

Kan vloerverwarming je werkplek verbeteren?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De meeste mensen denken dat vloerverwarming alleen bij huishoudens voorkomt. Dat is onterecht want steeds meer bedrijven stappen over op vloerverwarming. Het levert minder frustraties op en ook geeft een beter binnenklimaat. Lees snel verder om te zien hoe jij je baas kunt overtuigen.

Minder frustraties op de werkvloer

De NationaleVacaturebank heeft in 2015 nog onderzoek gedaan naar de frustraties op de werkvloer. Daaruit blijkt dat 73% van de werknemers klachten heeft over de temperatuur op de werkvloer. Grote kans dat je jezelf herkent in dit cijfer. Iemand die dichtbij de verwarming zit klaagt dat het te warm is, terwijl een andere collega vergaat van de kou. Deze frustraties worden veelal veroorzaakt door een slechte temperatuurregeling. Bij vloerverwarming wordt de temperatuur verdeelt over een gehele ruimte. Iedereen heeft dus dezelfde omgevingstemperatuur.

Klimaatvriendelijker

Juist omdat vloerverwarming de warmte geleidelijke verdeelt, kan de temperatuur enkele graden lager worden gezet. Een lagere temperatuur betekent minder stookkosten en dus een besparing op kosten én op het klimaat. Men rekent ongeveer een 6% besparing per graad.

Betere gevoelstemperatuur

Tot slot is er een derde voordeel van vloerverwarming. Het is namelijk beter voor de gezondheid en hygiëne. Hoewel artsen in het verleden hun twijfels hadden over vloerverwarming is dat heden ten dagen niet meer van toepassing. De reden voor hun twijfel was dat een te hoge vloerverwarmingstemperatuur aderaandoeningen konden veroorzaken. Tegenwoordig zit er een maximum temperatuur op waardoor van aderaandoeningen weinig sprake is.

Door de gelijkmatige verdeling van de warmte ontstaat er een betere luchtvochtigheid vergeleken met standaard radiatoren. Hierdoor ervaren mensen met bijvoorbeeld astma of bronchitis een prettigere werksfeer.

Klagen collega’s steen en been over de temperatuur op kantoor? Deel dan dit bericht met het management en wie weet profiteren jullie samen van de voordelen van vloerverwarming. Zij de kostenbesparing, jullie de werksfeer.

.

Pin It