Menu
Veilig werken / Werkplek verbeteren

Denk aan uw lichaam en ruil fysiek werk in voor een kantoor baan

Wanneer we ouder worden werkt ons lichaam niet altijd mee. We willen graag nog dingen doen en ondernemen maar misschien krijgt u wel last van uw gewrichten of krijgt u een slecht rug als u wat ouder wordt. Wanneer u tijdens uw werk veel fysiek werk moet doen kan dit steeds lastiger of misschien zelfs pijnlijker worden. Het kan dus verstandig zijn om een carrière switch te maken en te kiezen voor een baan op kantoor.

Zorg voor uw lijf

Het kan natuurlijk zijn dat u al heel lang bij hetzelfde bedrijf werkt en daar natuurlijk ook veel plezier in hebt. Het kan echter zijn als u veel lichamelijk werk moet doen dat niet alles meer mee werkt. Wanneer u in de bouw werkt of veel zware dozen moet tillen kan dit een grote invloed hebben op uw gezondheid buiten het werk. Zo onderneemt u wellicht wat minder om uw lichaam wat rust te geven en zult u ook meer klachten ervaren tijdens uw werk en daarbuiten. Het kan dus goed zijn voor uw gezondheid om te kiezen voor een andere baan waarbij u meer denkt aan uw lichaam en gezondheid.

Wat kunt u doen?

Het is natuurlijk erg lastig om een carrière switch te maken al helemaal als u eigenlijk wel blij bent met uw werk. U hoeft natuurlijk niet gelijk helemaal uit de branche te gaan maar u kunt ook kiezen voor een andere stap in dit proces. In plaats van dat u met dozen gaat schouwen kunt u bijvoorbeeld ook de bestellingen doen of de administratie. In plaats van dat u een aanbouw plaats kunt u bij de klant langs gaan om de opties te overleggen. Het zware werkt wordt dan door anderen gedaan en u werkt nog steeds in de branche dat u leuk vindt en waar u veel kennis van heeft.

Opleiding

Bent u van plan om totaal iets anders te doen? Het is dan goed om een cursus of opleiding te doen om zo wat kennis op te doen van een andere sector. Als u wat ouder bent heeft u veel ervaring en bedrijven zijn hier vaak naar op zoek. Het kan natuurlijk ook zijn dat de technologie u ingehaald heeft dus wie weet is het verstandig om hier iets over bij te leren. Zo kunt u met de rest mee komen en kunt u uw werk op een kantoor beter uitvoeren.

Denk ook aan uw lichaam wanneer u aan het werk bent. Laat anderen maar het zware werk doen terwijl u comfortabel de administratie doet op kantoor. Niet alleen u zelf maar waarschijnlijk de rest om u heen kunnen nog meer genieten van uw gezelschap en de dingen die u weer kunt ondernemen.