Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Waarom NLP zo waardevol is

Het volgen van een NLP opleiding wordt steeds populairder: en dat is niet voor niets. Maar wat voor voordelen brengt NLP nu eigenlijk met zich mee, en hoe kun jij dit toepassen in het dagelijkse (zakelijke) leven? We vertellen het je graag!

Wat is NLP?

NLP staat voor neuro linguistisch programmeren. Dit is een methodiek die toegepast wordt voor coaching, training en verbetering van de algehele communicatie. Het idee achter de NLP opleiding is dat je een bepaalde expertise op de juiste manier in kaart kunt brengen. Dit maakt de NLP opleiding bij uitstek geschikt voor mensen in een leidinggevende, motiverende of inspirerende functie. Het bestaat uit drie elementen:

  • Modelleren: het overdraagbaar maken van een expertise met behulp van technieken die in de psychologie gebruikt worden.
  • Analyse: het analyseren van de subjectieve ervaring en het bepalen van patronen in de beleving.
  • Communicatietechnieken: het opbouwen van relaties door het verhelderen en versterken van boodschappen.

De voordelen van NLP

Werk je in een leidinggevende functie of wil je meer leren over het communiceren van de juiste boodschap op de juiste manier? Dan brengt NLP de nodige voordelen met zich mee.

NLP

1. Doelen bereiken

Dankzij de methodieken die in NLP gebruikt worden wordt het makkelijker om je doelen te bereiken. Je leert hoe jouw doelen eruit zien, hoe ze klinken en hoe ze aanvoelen. Daarnaast leer je jouw doelen op een effectieve manier te formuleren zodat je ze zowel aansprekend als motiverend voor jezelf maakt. Op deze manier wordt het makkelijker om resultaten te bereiken.

2. Op effectieve manier veranderen

Door op een nieuwe, andere en vooral meer effectieve manier te communiceren wordt het bewerkstelligen van verandering een stuk makkelijker: zowel richting jezelf als richting personeel of collega’s. De NLP technieken maken veranderingen makkelijker en zorgen ervoor dat je bepaalde denkpatronen op een effectieve manier kunt wijzigen.

3. Prestaties verbeteren

De hoge werkdruk die steeds meer mensen ervaren vraagt om een enorme focus. Dit maakt het ongelooflijk belangrijk dat je weet hoe je jouw mensen inspireert en motiveert: en ook dit is waar NLP je bij kan helpen. NLP richt zich namelijk op feedback en coaching, zodat je samen makkelijker de juiste doelen kunt bereiken.

Deze neuro linguïstische programmering kan in de vorm van een opleiding geleerd worden, maar er zijn ook allerlei gratis workshops waarin kennis gemaakt kan worden met NLP. Het brengt dan ook voordelen mee voor iedereen: wat voor doel je ook hebt.

Geplaatst door