Menu
Werk

Tips om extra te verdienen naast je baan

verdienen

Wil je graag de dure reis bekostigen die al jaren plant? Of je versleten bankstel vervangen? Dan is extra inkomen natuurlijk altijd fijn. Maar hoe zorg je voor wat extra geld in het laatje? Dat is makkelijker dan je misschien denkt. Met deze tips kun je makkelijk extra verdienen naast je baan. 

Je oude kleding verkopen

Waarschijnlijk ligt ook jouw kledingkast vol met kleding die nog prima is, maar die je nooit meer draagt. Erg zonde. Iemand anders is er blij mee en jij kunt makkelijk wat extra’s verdienen. Ruim je kledingkast eens uit en maak een selectie van alles dat weg kan. Hang ieder kledingstuk op, maak er mooie foto’s van en verkoop het online. Er zijn verschillende platformen waar je je tweedehands kleding kunt aanbieden. Doordat je je kleding een tweede leven geeft, ben je ook duurzaam bezig en dat is goed voor het milieu. 

Je auto verhuren

Heb je een auto, maar staat hij vaak stil voor de deur, dan kun je makkelijk geld verdienen door je auto te verhuren. Via diverse platforms kun je je auto verhuren aan mensen die zelf geen auto hebben, maar er af en toe een nodig hebben. Zo verdien je eenvoudig de kosten voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud terug. Ook het verhuren van je auto is een duurzame manier van extra geld verdienen.

Een webshop beginnen

Een andere manier om extra inkomen te verdienen is door een webshop te beginnen. Beginnen met een webshop kun je makkelijk in je vrije tijd doen. Kies een goede niche. Het liefst een waar je veel vanaf weet. Je kunt producten inkopen of zelf maken. Een webshop beginnen is een leuke uitdaging. Wie weet je heb je al snel je eerste klanten en kun je een leuk zakcentje bijverdienen. 

Je auto laten bestickeren

Wist je dat je je auto kunt laten bestickeren voor geld? Het kan echt! Het wordt reclame rijden genoemd. Het werkt eenvoudig. Je meldt je auto aan een geeft aan waar je naartoe rijdt. Hoe meer je in drukke gebieden zoals de randstad rijdt, hoe meer geld je ermee kan verdienen. De bedragen die je per maand kunt verdienen liggen tussen de 50 en de 200 euro per maand.

Beleggen

Je kunt met grote en met kleine bedragen beleggen. Met kleine bedragen kun je kleine winsten maken, maar over een langere periode kunnen je winsten prima doorgroeien door het rendement op rendement effect. Bij beleggen is het belangrijk om vol te houden. Je krijgt altijd te maken met ups en downs, maar over de langere termijn groeien aandelenkoersen, zo wijst de geschiedenis uit.

Je huis verhuren

Heb je een interessant huis voor toeristen? Bijvoorbeeld dichtbij een grote stad en toeristische plekken? Door zelf lekker een weekendje weg te gaan en in die periode je huis te verhuren kun je makkelijk je weekendje terugverdienen. Heb je een kamer over in je huis, dan kun je natuurlijk ook alleen een kamer verhuren. 

Je foto’s verkopen

Is fotografie je hobby en maak je graag mooie foto’s met een goede camera? Dan kun je deze foto’s eenvoudig verkopen. Voor iedere keer dat iemand de foto download krijg je een paar cent. Als je mooie en bruikbare foto’s maakt, dan kun je met fotografie goed verdienen. Als je foto’s in de smaak vallen kun je zomaar een paar honderd euro per maand verdienen.

Doe mee aan onderzoeken

Een leuke manier om mee te doen aan onderzoeken zijn via focusgroepen. In een focusgroep zit je met meerdere mensen bij elkaar en stelt een gespreksleider vragen. Het gesprek wordt opgenomen en er worden aantekeningen gemaakt. De verdiensten lopen uiteen bij deze vorm van onderzoek. Afhankelijk van het belang van het onderzoek verdien je er ongeveer 25 tot 200 euro mee.

Het testen van websites

Ook als website tester kun je op een eenvoudige manier wat extra’s verdienen. De werkzaamheden zijn verschillend bij het testen van websites. Soms moet je de layout goed bekijken en je mening geven. Soms moet je een bepaalde handeling verrichten en testen en soms moet je een uitgebreide analyse maken. De verdiensten liggen niet erg hoog, zo tussen de 5 en 20 euro per test.