Veilig werken

Voorkom onveilige werksituaties met drempelhulpen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zelfs tegenwoordig blijken er nog relatief veel werksituaties te ontstaan waarbij het lichaam onnodig wordt belast. Zoals bij het nemen van drempels met een heftruck, karretje of kruiwagen. In dit artikel kun je lezen hoe ongemak door drempels kan worden voorkomen.

Fysieke belasting en onveilige situaties door drempels in het bedrijf

Bij het nemen van een drempel met een voertuig of karretje ontstaat er een schok. Hierdoor ontstaat er schokbelasting op het lichaam. Gebeurd dit regelmatig dan kunnen er op langere termijn lichamelijke klachten ontstaan. Naast de belasting voor het lichaam, kan de schokbelasting ook zorgen voor een onveilige werksituatie. De lading op het karretje of de heftruck kan namelijk gaan verschuiven. Lading kan beschadigen of zelfs vallen.

Om deze ongemakken te voorkomen is het verstandig om de drempels beter overbrugbaar te maken. Dit kan eenvoudig met een drempelhulp. Tegenwoordig zijn er vele soorten drempelhulpen verkrijgbaar. Hierdoor kan de oploop precies geschikt zijn voor jouw situatie. Zo zijn er extra sterke drempelhulpen die geschikt zijn tot 10.000 N puntbelasting. Maar ook drempelhulpen die extra breed zijn waardoor ze gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld brede overheaddeuren.

De meeste moderne drempeloplopen zijn gemaakt van rubber. Hierdoor worden krassen voorkomen, ontstaat een goede grip en wordt geluid gedempt.

Heb je maar af en toe een drempelhulp nodig? Dan kun je kiezen voor een mobiele drempelhulp. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor bezorgers.

Langer thuis wonen dankzij drempelhulpen!

Maar niet alleen bij bedrijven zorgen drempels nog voor onnodig veel ongemak. Ook in en rond woningen zorgen drempels voor extra onveilige situaties. Bijvoorbeeld voor ouderen die gebruik maken van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Ook in deze situaties kan een drempelhulp binnen en buiten de woning veel ongemak voorkomen.

Onderweg kan een draagbare drempelhulp ook uitkomst bieden. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een rolstoel een bezoek wil brengen aan een restaurant. Al zal een goed restaurant uiteraard zelf de beschikking hebben over een eigen (mobiele) drempelhulp.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina: Drempelhulpen te koop.

.

Pin It