Menu
Recepten

Inspiratie nodig voor uw volgende barbecue?

De zomer is pas echt compleet wanneer er een barbecue aan staat! Nu het heerlijk weer is kunt u de barbecue weer te voorschijn halen en kunt u gaan experimenteren met verschillende gerechten. Maak elke keer wat anders en zorg voor variatie tijdens de barbecue. Door de afwisseling en verschillende gerechten zult u zien dat de barbecue toch sneller gebruikt wordt.

Kies niet voor standaard barbecue vlees

Het is natuurlijk makkelijk wanneer u naar de supermarkt gaat om de kant-en-klaar pakketjes te halen. Het wordt echter een stuk lekkerder wanneer u alles zelf maakt en kruid. Maak bijvoorbeeld een oosterse marinade voor uw kipspiesen of ga zelf aan de slag met kruiden voor de speklappen. Dit zal erg gewaardeerd worden en zal een stuk beter smaken dan het standaard vlees.

Vis pakketjes

Niet iedereen durft het aan om vis op de barbecue te leggen. Vaak plakt het vast en wanneer het gaar is valt het al uit elkaar op de barbecue, dat is natuurlijk niet de bedoeling van het heerlijke stukje vis. U kunt ze ook goed bereiden in een pakketje van zilverfolie. Leg de vis er in met de gewenste kruiden, groente of met een heerlijke stuk kruiden boter. Ze garen mooi gelijkmatig en de folie zorgt er voor dat alle lekkere sappen binnen blijven. U kunt dus toch vis serveren zonder dat het op de kolen terecht komt.

Gevulde groente

Bij een barbecue zullen de meeste denken aan een goed stuk vlees, stokbrood en rauwkost salade. Groente horen echter ook thuis op de barbecue maar dit wordt helaas nog niet zo veel gebruikt. Het is erg simpel om groente te vullen en deze op de barbecue te leggen. Zo kunt u champignons, portobello’s, paprika of aubergine vullen. Kies voor een lekker vulling met bijvoorbeeld kaas, spinazie of gehakt.

Sluit af met een dessert

Bij een lekker dessert wordt niet vaak gedacht aan iets warms of iets van de barbecue. Niet alleen hartige dingen maar ook zoete dingen kunt u hierop bereiden. Vul bijvoorbeeld een sinaasappel met brownie mix en pak dit in met zilverfolie krijg een verrassende twist. U kunt ook verschillende groente grillen op de barbecue zoals ananas, mango of perziken met een bolletje ijs heeft u een heerlijk na gerecht.

Breng wat extra variatie aan uw barbecue en zorg voor een leuke twist in verschillende gerechten. U kunt iedereen verrassen keer op keer met de verschillende vlees en vis soorten en kruiden die u hier aan toevoegt. Niet alleen op de barbecue maar ook aan het brood of salades kunt u een leuke twist geven. Maak er eens tzatziki bij of kies voor een Italiaans brood in plaats van een stokbrood.