Wandelen

Zo bereid je je voor op zomerse wandeltochten

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wandelen is gezond en leuk, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Zo heb je in de zomer te maken met temperaturen die hoog oplopen en zonnekracht, maar kan het ook regenen. Daarom is het van belang je goed voor te bereiden. De basis van de voorbereiding begint bij goede wandelschoenen, zoals van het merk Lowa. Zo zijn er meerdere tips om je zomerse wandeltocht goed voor te bereiden.

Draag wandelschoenen
Er zijn meerdere redenen waarom goede wandelschoenen belangrijk zijn om in de zomer te wandelen. Bijvoorbeeld omdat er dan sprake is van een optimale ventilatie, maar ook omdat je meer stabiliteit, grip en comfort ervaart. Mocht het gaan regenen in de zomer dan zorgen wandelschoenen ervoor dat je sokken en voeten droog blijven.

Kies voor comfortabele kleding
Het is als voorbereiding voor een zomerse wandeltocht belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Houd daarbij rekening met het weer, want als het gaat regenen dan is het belangrijk om een waterdicht jack te dragen. Maak je een wandeling in tropische temperaturen dan is het belangrijk om ademende kleding te dragen.

Neem water en voedsel mee
Tijdens lange wandeltochten in de zomer is het van belang om aan de inwendige mens te denken. Je verliest bij hogere temperaturen snel vocht en dat moet worden aangevuld. Neem daarom water mee en zorg ook dat je voedsel bij je hebt om het energiepeil op niveau te houden. Het is heel gemakkelijk om een energiereep mee te nemen, maar ook studentenhaver is prima net als gedroogd fruit.

Denk aan bescherming tegen de zon
In de zomer kan de zon fel schijnen en dan is het belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. Dat is onder meer mogelijk door zonnebrandcrème mee te nemen en een hoofddeksel te dragen. Denk eveneens aan de bescherming van je ogen door een zonnebril te dragen. Ook bestaat er sportieve kleding die van UV-werende materialen is gemaakt, zoals de kledingcollectie van Royal Robbins. Als het warm weer is tijdens het wandelen, krijg je onderweg mogelijk te maken met vervelende insecten. Dan is het extra handig als de kleding insectwerend is uitgevoerd.

EHBO-setje meenemen
Een van de dingen die aan te raden zijn om mee te nemen tijdens een zomerse wandeltocht is een EHBO-setje. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, zoals blarenpleisters net als aan een blarenprikker. Het is ook handig om een antimuggenspray mee te nemen en een desinfecterend middel.

.

Pin It