Rubriek

Wandelen

Rubriek

Kom genieten van deze heerlijke wandeltrip aan zee. U kunt vanuit uw hotel wandelen door de prachtige duingebieden en leuke, omliggende stadjes en dorpjes bezoeken. Voor onderweg krijgt u een lunchpakketje mee zodat u de hele dag op pad kunt met het wandelarrangement aan zee.

Het hotel en de faciliteiten

Na het wandelen langs de Noordzeekust is het natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Dat kan in dit hotel Ouddorp. Het sfeervolle 4-sterren hotel biedt luxe, comfort en ontspanning en heeft een culinair hoogstaand restaurant, gezellige bistro, een terras en 50 luxe hotelkamers, suites en 5 Duinvilla’s.

Er zijn een aantal redenen waarom wandelen zo goed voor ons is en waarom het ook steeds populairder wordt. Zowel voor onze mentale als fysieke gesteldheid kan wandelen een positief effect op ons hebben. U maakt uw hoofd even helemaal leeg en denkt nergens anders aan. Deze ontspanning is uiteindelijk ook weer goed voor een betere nachtrust. Daarnaast doet het ook een heleboel goed voor ons lichaam. Onze botten en spieren worden sterker, de conditie wordt verbeterd en uiteraard helpt het ook bij die extra kilootjes die u misschien graag nog kwijt wilt raken. Dus tijdens deze TOP 5 wandeltrips met 1 nachtje weg geniet u niet alleen van de prachtige omgeving, maar u denkt ook nog eens aan uw gezondheid! Dat is nog eens een win-win situatie.

Waarom wandelen?

Er zijn een aantal redenen waarom fietsen zo goed voor ons is en waarom het ook steeds populairder wordt. Zowel voor onze mentale als fysieke gesteldheid kan fietsen een positief effect op ons hebben. U maakt uw hoofd even helemaal leeg en denkt nergens anders aan. Deze ontspanning is uiteindelijk ook weer goed voor een betere nachtrust. Daarnaast doet het ook een heleboel goed voor ons lichaam. Onze botten en spieren worden sterker, de conditie wordt verbeterd en uiteraard helpt het ook bij die extra kilootjes die u misschien graag nog kwijt wilt raken. Dus tijdens deze heerlijke wandelarrangementen langs de Hollandse Kust geniet u niet alleen van de prachtige omgeving, maar u denkt ook nog eens aan uw gezondheid! Dat is nog eens een win-win situatie.

TOP 5 wandelarrangementen in Duitsland

Wilt u eens wandelen in de mooie natuur van Duitsland? Ga eens een paar dagen naar Sauerland. Of ontdek de Moezel tijdens een meerdaagse wandelvakantie. Ook beginnen er vanuit het hotel mooie routes door de omgeving. Daarnaast kunt u pauze houden op een gezellig terrasje. Bekijk hier onze top 5 wandelarrangementen in Duitsland.

Ontdek de Drentse natuur

Uren wandelen met het zonnetje op uw huid, een zacht briesje erbij of een winterse sneeuwwandeling. Wanneer u komt genieten van een bijzonder wandelarrangement in Drenthe, zult u zien dat tijdens de wandeling het landschap om u heen steeds verandert. Van een beekdal tot aan bossen en van heide tot aan weide. Daarnaast is het ook mooi om eens te wandelen door de culturele en historische dorpjes van Drenthe. Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken tijdens uw bijzonder wandelarrangement in Drenthe is een bezoek aan de hunebedden, waar deze provincie natuurlijk om bekend staat. Of loop lekker door één van de Nationale Parken. Bekijk hier onze top 3 bijzondere wandelarrangementen in Drenthe.

Heeft u altijd al eens het Pieterpad uit willen lopen? Natuurlijk is dat niet met een paar keer gedaan hier moet u verschillende etappes voor afleggen. Omdat het Pieterpad van het noordelijkste puntje tot Limburg loopt zult u  vaak lang moeten rijden. Hoe ideaal is het om het dus te combineren met overnachten zodat u ook meerdere etappes kunt bewandelen.

Blijf overnachten in de buurt zodat u meerdere etappes af kunt leggen.

Wandelen is gezond en leuk, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Zo heb je in de zomer te maken met temperaturen die hoog oplopen en zonnekracht, maar kan het ook regenen. Daarom is het van belang je goed voor te bereiden. De basis van de voorbereiding begint bij goede wandelschoenen, zoals van het merk Lowa. Zo zijn er meerdere tips om je zomerse wandeltocht goed voor te bereiden.

Draag wandelschoenen
Er zijn meerdere redenen waarom goede wandelschoenen belangrijk zijn om in de zomer te wandelen. Bijvoorbeeld omdat er dan sprake is van een optimale ventilatie, maar ook omdat je meer stabiliteit, grip en comfort ervaart. Mocht het gaan regenen in de zomer dan zorgen wandelschoenen ervoor dat je sokken en voeten droog blijven.

Kies voor comfortabele kleding
Het is als voorbereiding voor een zomerse wandeltocht belangrijk om comfortabele kleding te dragen. Houd daarbij rekening met het weer, want als het gaat regenen dan is het belangrijk om een waterdicht jack te dragen. Maak je een wandeling in tropische temperaturen dan is het belangrijk om ademende kleding te dragen.

Neem water en voedsel mee
Tijdens lange wandeltochten in de zomer is het van belang om aan de inwendige mens te denken. Je verliest bij hogere temperaturen snel vocht en dat moet worden aangevuld. Neem daarom water mee en zorg ook dat je voedsel bij je hebt om het energiepeil op niveau te houden. Het is heel gemakkelijk om een energiereep mee te nemen, maar ook studentenhaver is prima net als gedroogd fruit.

Denk aan bescherming tegen de zon
In de zomer kan de zon fel schijnen en dan is het belangrijk om je huid tegen de zon te beschermen. Dat is onder meer mogelijk door zonnebrandcrème mee te nemen en een hoofddeksel te dragen. Denk eveneens aan de bescherming van je ogen door een zonnebril te dragen. Ook bestaat er sportieve kleding die van UV-werende materialen is gemaakt, zoals de kledingcollectie van Royal Robbins. Als het warm weer is tijdens het wandelen, krijg je onderweg mogelijk te maken met vervelende insecten. Dan is het extra handig als de kleding insectwerend is uitgevoerd.

EHBO-setje meenemen
Een van de dingen die aan te raden zijn om mee te nemen tijdens een zomerse wandeltocht is een EHBO-setje. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, zoals blarenpleisters net als aan een blarenprikker. Het is ook handig om een antimuggenspray mee te nemen en een desinfecterend middel.

Zeker nu een groot deel van Nederland vanuit huis werkt, neemt het aantal mensen wat dagelijks een halfuurtje wandelt toe. Niet voor niets, want een halfuurtje wandelen biedt je verschillende voordelen. Zo houdt het je lichaam soepel en flexibel, waardoor klachten langer uitblijven. Denk aan klachten aan de heup, knieën en enkels. Met name ouderen krijgen er regelmatig mee te maken, wat een heupoperatie of bijvoorbeeld knieoperatie noodzakelijk kan maken. Het feit dat wandelen je lichaam soepel houdt is niet het enige voordeel wat wandelen biedt. In dit artikel lees je er meer over. 

Voorkom stress- en angstgevoelens door te wandelen 
Wandelen leidt er ook toe, dat stress- en angstgevoelens minder snel optreden. Door de hele dag binnen te zitten en je te focussen op het werk, is het lastig om het werk los te laten aan het eind van de middag. Voorheen reed je naar huis, wat je de kans bood om los te komen van de stress die het werk veroorzaakt. Dit doe je onbewust ook tijdens het wandelen. Je hersenen concentreren zich hierbij volledig op de omgeving en de beweging die moet worden uitgevoerd. Door even niet na te denken over je werk, neemt je stressniveau af. Een lager stressniveau draagt bij aan je nachtrust, waardoor je een volgende werkdag met meer energie begint. 

Afvallen en werken aan je lichaam 
Niet het minst belangrijke voordeel van een halfuurtje wandelen: het zorgt dat je gewicht verliest. Althans, wanneer je dagelijks wandelen combineert met een gezond voedingspatroon. Laat de ongezonde snacks wat vaker staan, eet regelmatig volgens een vast patroon en houd het tempo hoog tijdens de wandeling. Je verbruikt tijdens het wandelen net zoveel calorieën als tijdens een kort stukje hardlopen. Waar hardlopen veel mensen niet aanspreekt, is wandelen altijd mogelijk. Je hoeft er geen afgetraind lichaam of atletische bouw voor te hebben om hier succesvol in te zijn!

Verlaag het risico op Alzheimer en diabetes 
Tot slot verkleint dagelijks een halfuur wandelen de kans op Alzheimer en diabetes. Eerder las je al dat mogelijke operaties aan gewrichten eveneens minder snel noodzakelijk zullen zijn als je regelmatig wandelt. Met name bij ouderen neemt het risico op Alzheimer toe, wat het naarmate je ouder wordt steeds belangrijker maakt om in beweging te blijven. Diabetes komt op iedere leeftijd voor. Om de kans op diabetes te minimaliseren is het verstandig om voor een interval te kiezen. Wandel een kort stukje snel, om vervolgens weer iets rustiger te wandelen. Doe dit een aantal keer per wandeling. 

Pin It