Rubriek

Wandelen

Rubriek

Een keer zijn uw wandelschoenen op en is het tijd voor een nieuw paar. Wandelschoenen koopt u waarschijnlijk niet elke dag. Voor u een investering doet in uw hobby is het verstandig om te weten waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe wandelschoenen. Ik geef u een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw nieuwe schoenen.

Waar gaat u de wandelschoenen voor gebruiken

Gaat u grote hikes maken door een heuvelachtig gebied? Verwacht u veel in de regen te wandelen? Hoeveel kilometer verwacht u per week of per maand te lopen? Wilt u een harde of juist zachte zool? Vindt u een hoge of juist lage schoen lekker zitten? Maak vooraf een lijst wat voor u belangrijk is en aan welke eisen uw wandelschoenen moeten voldoen. Door vooraf een goede inventarisatie te maken kunt u gericht aan uw zoektocht voor nieuwe schoenen beginnen.

Passen en advies

Wandelschoenen besteld u niet een online. Het is echt verstandig om uw wandelschoenen te passen. Ieder model zit anders en het eerste gevoel bij een nieuwe schoen moet goed zijn. Probeer een specialistische winkel te bezoeken. Probeer niet in het weekend naar de winkel te gaan, de winkels zijn vaak druk in weekend dus indien mogelijk ga door de weeks zodat de verkoper alle tijd voor u heeft. Neem uw wensen lijstje door en laat de verkoper met suggesties komen. Kijk niet naar het kleurtje of het uiterlijk van de schoen, het model is het allerbelangrijkste voor uw voeten. Laat uw voeten opmeten, pas met goede wandelsokken en het liefst aan het einde van de dag. Te kleine wandelschoenen zijn een hel voor uw voeten. Door einde van de dag te passen zijn uw voeten al wat uitgezet en kunt u een beter maat kiezen. Goede sokken zijn ook belangrijk want met deze sokken gaat u ook uiteindelijk wandelen. Pas meerdere modellen en loop er mee door de winkel vergelijk de schoenen om een goede keuze te maken.

Inlopen van de schoenen

Wanneer u de perfecte wandelschoenen heeft gevonden kunt u ze het beste eerst een paar uur thuis inlopen. Doe uw schoenen aan om dagelijkse klusjes toen. Loop een paar keer de trap op en af. De schoen gaat zich vormen naar uw voeten. Ga niet gelijk een lange wandeltocht maken op uw nieuw schoenen maar begin met kleine stukjes en bouw dit steeds verder uit.

De zomer is nu echt ons land uit. De bladeren vallen van de bomen en het is al weer vroeg donker in de avond. De periode van kaarsjes aan, dekentje op de bank en de televisie lekker aan is begonnen. Toch is het ook belangrijk om in de winter door te gaan met bewegen. Ging u deze zomer iedere dag een stukje wandelen? Ik geef u een aantal redenen waarom ook wandelen in de kou gezond voor u is.

In de kou wandelen zorgt voor een betere nachtrust

’s nachts lekker slapen is voor iedereen een must. Wist u dat u uw nachtrust kunt verbeteren door overdag actief te zijn? We slapen beter door voldoende daglicht. Maak ook tijdens de korte dagen een ommetje door de wijk of haal een paar boodschapjes te voet.

Goed voor de lijn

Iedereen wil het liefst op gewicht blijven. Zeker in de winter kan op gewicht blijven een uitdaging zijn. We bewegen minder en eten vaak meer. Wandelen in de kou is goed voor de lijn want uw lichaam moet extra hard werken om warm te blijven. Door een wandeling buiten te maken verbrand u meer calorieën dan binnenshuis te sporten. Zet uw lichaam en vetverbranding deze winyer aan het werk.

Wandelen is goed voor uw humeur

Hele dagen binnen zitten en naar de grijze lucht kijken is voor niemand goed. De winter kent ook hele mooie zonnige dagen. De zon heeft altijd een positief effect op ons humeur. Ga op mooie zonnige dagen voor langere wandelingen. Geniet van de natuur en het zonnetje, uw humeur fleurt er van op. Spreek met iemand af om samen een lange wandeling te maken, kunt u gelijk even bij praten.

Gaat u vaak wandelen? Loopt u dan dezelfde route of altijd een ander rondje?

Te voet eropuit in de natuur

Wandelen wordt steeds populairder in ons land en het is ook nog eens goed voor onze gezondheid om in beweging te blijven. Zowel voor onze mentale als fysieke gesteldheid kan wandelen een positief effect op ons hebben. U maakt uw hoofd even helemaal leeg en denkt nergens anders aan. Deze ontspanning is uiteindelijk ook weer goed voor een betere nachtrust. Daarnaast doet het ook een heleboel goed voor ons lichaam. Onze botten en spieren worden sterker, de conditie wordt verbeterd en uiteraard helpt het ook bij die extra kilootjes die u misschien graag nog kwijt wilt raken. Dus tijdens het wandelen door het Rijk van Nijmegen geniet u niet alleen van de prachtige omgeving, maar u denkt ook nog eens aan uw gezondheid.

TOP 3 Wandelen door het Rijk van Nijmegen

5-Sterren landschap in Limburg

Bent u een wandelaar of heeft u altijd al eens het schitterende Limburgse Heuvelland willen ontdekken? Dit is uw kans om te genieten van een wandelweekend door het bekroonde Heuvelland. Het landschap is bekroond met maar liefst vijf sterren. Tevens wordt het landschap vormgegeven door nostalgische dorpjes en authentieke stadjes. Trek uw wandelschoenen aan en kom wandelen door het Heuvelland aan de hand van het uitgebreide netwerk aan wandelroutes.

Wandelen wordt steeds populairder en dit is waarom!

Er zijn een aantal redenen waarom wandelen zo goed voor ons is en waarom het ook steeds populairder wordt. Zowel voor onze mentale als fysieke gesteldheid kan wandelen een positief effect op ons hebben. U maakt uw hoofd even helemaal leeg en denkt nergens anders aan. Deze ontspanning is uiteindelijk ook weer goed voor een betere nachtrust. Daarnaast doet het ook een heleboel goed voor ons lichaam. Onze botten en spieren worden sterker en de conditie wordt verbeterd.

Wandelen door het Heuvelland – TOP 3

Pin It