Menu
Wandelen

Waarom ook wandelen in de kou gezond voor u is

wandelen in de kou

De zomer is nu echt ons land uit. De bladeren vallen van de bomen en het is al weer vroeg donker in de avond. De periode van kaarsjes aan, dekentje op de bank en de televisie lekker aan is begonnen. Toch is het ook belangrijk om in de winter door te gaan met bewegen. Ging u deze zomer iedere dag een stukje wandelen? Ik geef u een aantal redenen waarom ook wandelen in de kou gezond voor u is.

In de kou wandelen zorgt voor een betere nachtrust

’s nachts lekker slapen is voor iedereen een must. Wist u dat u uw nachtrust kunt verbeteren door overdag actief te zijn? We slapen beter door voldoende daglicht. Maak ook tijdens de korte dagen een ommetje door de wijk of haal een paar boodschapjes te voet.

Goed voor de lijn

Iedereen wil het liefst op gewicht blijven. Zeker in de winter kan op gewicht blijven een uitdaging zijn. We bewegen minder en eten vaak meer. Wandelen in de kou is goed voor de lijn want uw lichaam moet extra hard werken om warm te blijven. Door een wandeling buiten te maken verbrand u meer calorieën dan binnenshuis te sporten. Zet uw lichaam en vetverbranding deze winyer aan het werk.

Wandelen is goed voor uw humeur

Hele dagen binnen zitten en naar de grijze lucht kijken is voor niemand goed. De winter kent ook hele mooie zonnige dagen. De zon heeft altijd een positief effect op ons humeur. Ga op mooie zonnige dagen voor langere wandelingen. Geniet van de natuur en het zonnetje, uw humeur fleurt er van op. Spreek met iemand af om samen een lange wandeling te maken, kunt u gelijk even bij praten.

Gaat u vaak wandelen? Loopt u dan dezelfde route of altijd een ander rondje?