Menu
Wandelen

Tips voor het kopen van nieuwe wandelschoenen

wandelschoenen

Een keer zijn uw wandelschoenen op en is het tijd voor een nieuw paar. Wandelschoenen koopt u waarschijnlijk niet elke dag. Voor u een investering doet in uw hobby is het verstandig om te weten waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe wandelschoenen. Ik geef u een aantal tips zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw nieuwe schoenen.

Waar gaat u de wandelschoenen voor gebruiken

Gaat u grote hikes maken door een heuvelachtig gebied? Verwacht u veel in de regen te wandelen? Hoeveel kilometer verwacht u per week of per maand te lopen? Wilt u een harde of juist zachte zool? Vindt u een hoge of juist lage schoen lekker zitten? Maak vooraf een lijst wat voor u belangrijk is en aan welke eisen uw wandelschoenen moeten voldoen. Door vooraf een goede inventarisatie te maken kunt u gericht aan uw zoektocht voor nieuwe schoenen beginnen.

Passen en advies

Wandelschoenen besteld u niet een online. Het is echt verstandig om uw wandelschoenen te passen. Ieder model zit anders en het eerste gevoel bij een nieuwe schoen moet goed zijn. Probeer een specialistische winkel te bezoeken. Probeer niet in het weekend naar de winkel te gaan, de winkels zijn vaak druk in weekend dus indien mogelijk ga door de weeks zodat de verkoper alle tijd voor u heeft. Neem uw wensen lijstje door en laat de verkoper met suggesties komen. Kijk niet naar het kleurtje of het uiterlijk van de schoen, het model is het allerbelangrijkste voor uw voeten. Laat uw voeten opmeten, pas met goede wandelsokken en het liefst aan het einde van de dag. Te kleine wandelschoenen zijn een hel voor uw voeten. Door einde van de dag te passen zijn uw voeten al wat uitgezet en kunt u een beter maat kiezen. Goede sokken zijn ook belangrijk want met deze sokken gaat u ook uiteindelijk wandelen. Pas meerdere modellen en loop er mee door de winkel vergelijk de schoenen om een goede keuze te maken.

Inlopen van de schoenen

Wanneer u de perfecte wandelschoenen heeft gevonden kunt u ze het beste eerst een paar uur thuis inlopen. Doe uw schoenen aan om dagelijkse klusjes toen. Loop een paar keer de trap op en af. De schoen gaat zich vormen naar uw voeten. Ga niet gelijk een lange wandeltocht maken op uw nieuw schoenen maar begin met kleine stukjes en bouw dit steeds verder uit.