Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Een sauna kopen: dat is pas een goed idee!

Ga jij regelmatig naar de sauna? Het is voor veel mensen absoluut dé manier om even te ontspannen in hun vrije tijd. Naar de sauna gaan is een weldaad voor lichaam en geest. En sommige mensen hebben geluk want zij beschikken over een sauna aan huis en kunnen dus op vrijwel elk gewenst moment genieten van de voordelen die een sauna biedt. Waarom een sauna kopen? Dat lees je hier.

Soorten sauna’s

De meeste mensen weten wel dat ‘sauna’ een naam is die oorspronkelijk afkomstig is uit Finland. De traditionele, welbekende sauna bestaat uit een houten cabine die zeer goed geïsoleerd is. In de cabine is een kachel aanwezig. Tegenwoordig is dat uit veiligheidsoverwegingen meestal een elektrische kachel omdat die meestal een stuk minder vuurgevaarlijk zijn. In de kachel liggen stenen die door het verwarmingselement worden verhit. De stenen zorgen voor gelijkmatige verwarming van de gehele cabine en door er water op te gooien ontstaat bovendien een hoge luchtvochtigheid die ook het hout waaruit de cabine is opgebouwd heerlijk doet geuren.

Een bekend alternatief voor de Finse sauna is de infraroodsauna waarin geen kachel aanwezig is. Deze sauna is voorzien van lampen die infraroodstralen uitzenden die tot diep in je huid binnendringen. Daardoor wordt je lijf, waaronder je spieren en gewrichten, heerlijk opgewarmd en ga je je ook ontspannen voelen. Het voordeel van een infraroodsauna is dat die veel sneller op temperatuur komt en je dus niet zo lang hoeft te wachten voordat je erin kunt. Eigenlijk kun je hem direct gebruiken zodra de lampen na een korte tijd zijn opgewarmd.

De gezondheidsvoordelen van sauna’s

Sauna’s dragen op allerlei manieren bij aan verbetering van je gezondheid. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van stijve spieren en gewrichten. Door de warmte in een sauna worden je spieren lekker soepel en vermindert de pijn. Bij een infraroodsauna dringen de stralen zelfs door de eerste huidlaag. Daardoor zetten de bloedvaten in je ledematen uit waardoor een betere doorbloeding ontstaat en afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Vaak maakt dit de huid ook soepel en zacht waardoor deze er fraaier uit gaat zien. Stel je voor: er jonger uitzien door juist meer stil te zitten. Het kan echt!

Sauna kopen

We weten natuurlijk allemaal dat lichaam en geest nauw met elkaar samenwerken. Het feit dat een sauna gezond is, is één ding. Maar dat een sauna ook zorgt voor ontspanning is niet alleen prettig maar vanzelfsprekend ook buitengewoon gezond voor je geest. Al je zintuigen worden positief geprikkeld. De ontspanning op zichzelf verbetert je gezondheid al.

Schaf je eigen sauna aan!

Om gezond te blijven moeten we veel dingen doen en andere dingen laten. Niet iedereen heeft zin om elke dag te sporten terwijl dat wel goed voor je is. En lekker eten laten staan is vaak ook een behoorlijke uitdaging. Een sauna draagt bij aan je gezondheid en om er gebruik van te maken is tegelijkertijd heerlijk ontspannen. Geen ‘moetje’ met andere woorden. Een sauna kopen voor thuis is daarom dé perfecte manier om doorlopend aan je gezondheid te werken en te zorgen voor ontspanning.

Geplaatst door