Zorgverzekering

Hoe kies ik een zorgverzekering die bij mij past?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zo tegen het einde van het jaar is het weer zo ver: we krijgen allemaal de mogelijkheid om de zorgverzekeringen te vergelijken en eventueel een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Maar waar let je nu op bij het kiezen van een zorgverzekering en hoe kies je een verzekering die bij je past? We geven je een aantal handige tips.

1. Personaliseer waar mogelijk

Er zijn een aantal verzekeraars die je de mogelijkheid geven om jouw zorgverzekering helemaal naar je eigen wensen in te richten. Deze zorgverzekering  van FBTO geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om allerlei modules toe te voegen aan de basisverzekering. Op deze manier kun jij zelf beslissen wat je wel en wat je niet wilt verzekeren en heb je alle keuzevrijheid. Ga je bijvoorbeeld maar eens per jaar naar de tandarts maar maandelijks naar de fysio? Dan pas je jouw pakket hier gewoon helemaal op aan!

2. Welk eigen risico wil je betalen?

Het verplicht eigen risico bedraagt 385 euro; dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf betaald. Hoewel dit eigen risico verplicht is, kun je er vervolgens wel voor kiezen om het op te hogen met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. Dit betekent dat je meer zorgkosten zelf betaalt, maar dat je maandelijkse en jaarlijkse premie zomaar eens flink zouden kunnen dalen. Kijk even goed naar je maandelijkse budget en je financiële mogelijkheden om zorg in eerste instantie zelf te betalen. Op basis hiervan kun je makkelijk een keuze maken!

3. Kies voor aanvullende verzekeringen

Kies voor aanvullende verzekeringen

Die modules waar we het eerder al over hadden zijn ontzettend handig: ze geven je namelijk ook de mogelijkheid om jezelf extra te verzekeren waar het nodig is. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts en heb je wat problemen, dan kan het verstandig zijn om jezelf aanvullend te verzekeren voor deze kosten.

4. Alleen of samen?

Net als bij veel andere verzekeringen heb je ook bij de zorgverzekering de mogelijkheid om kinderen onder de 18 mee te verzekeren in jouw polis; handig voor al die verkoudheidjes. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om de verzekeringen van het hele gezin bij dezelfde verzekeraar af te sluiten; dit zou zomaar eens tot een mooie pakketkorting kunnen leiden!

5. Verzekeren via een collectief

Kijk ook even of je de mogelijkheid hebt om jezelf te verzekeren via een collectief. Gemeenten, werkgevers en vakbonden bieden vaak mooie collectiviteitskortingen aan waardoor jij jouw zorgverzekering voor een lager bedrag af kunt sluiten.

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.

.

Pin It