Menu
Recepten

Herfstige Caesarsalade met quinoa, boerenkool en gegrilde kip

Herfstige Caesarsalade

Met deze gezondere versie van de klassieke Caesarsalade begin jij het najaar goed! Deze Caesarsalade zit bomvol vezelrijke ingrediënten zoals volkoren croutons en boerenkool en bevat ook nog eens een goede portie eiwit en gezonde vetten. Lekker én gezond genieten dus met dit kleurrijke recept!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 1 bosui, in plakjes
  • 500 g boerenkool
  • 200 g radijs, in plakjes
  • 200 g quinoa
  • 4 el Becel Original Vloeibaar
  • 2 el pompoenpitten
  • zout en peper

voor de volkoren croutons

  • 2 sneeën volkorenbrood, grof gesneden
  • 2 el Becel Original Vloeibaar

voor de yoghurtdressing

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ citroen
  • 50 g magere yoghurt
  • 5 g platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Begin met de volkoren croutons. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de stukjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier de Becel Original Vloeibaar overheen en breng op smaak met zout en peper. Bak de croutons 10 minuten in de oven tot de croutons knapperig zijn geworden. Hussel halverwege om.
  2. Door naar de boerenkool! Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels Becel Original Vloeibaar en breng op smaak met zout en peper. Hussel het geheel goed door en bak de boerenkool vervolgens 8 minuten in de oven totdat de boerenkool knapperig is geworden.
  3. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Breng op smaak met zout en peper en laat de quinoa compleet afkoelen.
  4. Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de eieren 6 minuten in ruim kokend water en giet af met koud water. Pel de eieren en snijd ze door de helft.
  6. Verhit de Becel Original Vloeibaar in een grillpan op hoge temperatuur en bak de kipfiletreepjes in 4 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en keer halverwege om.

Verdeel de quinoa over de vier kommen, leg hierop de boerenkool en radijs. Leg vervolgens op iedere salade wat gegrilde kip, een ei en maak het af met de volkoren croutons. Garneer het met de bosui en pompoenpitten en serveer direct met de yoghurtdressing. Eet smakelijk!

Recept- en fotocredits: Becel