Recepten

De lekkerste en kerstrecepten op een rij! Nu alvast een voorproefje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het moet eerst nog zomer worden, maar toch kun je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Helemaal wanneer je de hele familie versteld wilt laten staan van jouw geweldige kookkunsten!

Voorgerechten

Wil je niet al te lang in de keuken staan? Dan kun je voor het voorgerecht een soep maken, bijvoorbeeld een courgette- of paprikasoep. Of ga voor een speciale soep, zoals een geroosterde bloemkoolsoep of brie soep met spek. Wanneer je wel iets meer tijd hebt, of koken gewoon heel erg leuk vindt, kun je voor het voorgerecht ook iets meer uitpakken. Denk dan aan een carpaccio van kip, een hartige tompouce, een gevulde portobello, of gevulde vijgen uit de oven. Wil je helemaal uitpakken? Maak dan ook een tussengerecht. Zo kun je ravioli maken, of een pompoen- of rode bieten risotto. Zorg ervoor dat de porties van het tussengerecht niet te groot zijn. Zo blijft er nog voldoende ruimte over voor de gangen erna.

Hoofdgerechten

Er zijn heel veel lekkere kerstdiner recepten hoofdgerecht te vinden, dus er is keuze genoeg! Een eenvoudig maar wel heel lekker hoofdgerecht, is varkenshaas met portsaus. De saus kun je al een dag van tevoren klaarmaken, en de varkenshaas hoeft maar 5 minuten te worden gebakken. Serveer de varkenshaas met bijvoorbeeld aardappelkroketjes of sperziebonen met ham. Maar je kunt natuurlijk ook uitpakken met het hoofdgerecht door bijvoorbeeld te kiezen voor gebraden eend of een pork wellington met paddenstoelen en rozemarijn.

Nagerechten

Ook wat betreft nagerechten voor het kerstdiner is de keuze reuze. Ga bijvoorbeeld voor een kerst meringue krans die je van tevoren al kunt bakken. Zo hoef je de dag zelf alleen nog maar de slagroom te kloppen. Of voor een speciale cheesecake, bijvoorbeeld met salted caramel, of een stoofperen pavlova. Wil je het liefst zo makkelijk mogelijk? Dan kun je ook kant-en-klare chocolade lava cakejes kopen.

.

Pin It