Menu
Recepten

Fusilli met champignonsaus, paddenstoelen en rucola

Deze heerlijke pasta met champignonsaus, paddenstoelen en rucola is een feestje op tafel! Bovendien maak je het gerecht klaar in een handomdraai. Dankzij de eiwitrijke peulvruchten pasta mis je het vlees geen moment. 

Ingrediënten voor 4 personen

300 g Honig Peulvruchten pasta Fusilli kikkererwten
1 verpakking Honig Mix voor champignonsaus
400 g kastanjechampignons
250 g gemengde paddenstoelen
1 witte ui
1 teentje knoflook, geperst
40 g rucola
40 g Parmezaanse kaas
200 ml melk
200 ml water
1 el olijfolie, om te bakken
½ tl chilivlokken

Bereidingswijze

1. Snijd de ui fijn, de kastanjechampignons in plakjes en scheur de paddenstoelen in grove stukken.
2. Kook de peulvruchten pasta fusilli kikkererwten in 7 minuten gaar in een pan met ruim kokend water.
3. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook, champignons, paddenstoelen en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg de melk, water en mix voor champignonsaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, roer af en toe.
4. Serveer de saus over de fusilli en garneer met Parmezaanse kaas en rucola.

Fotocredits: Honig