Menu
Recepten

3 gezonde en gemakkelijke ontbijt recepten

Heeft u zin in een lekker ontbijtje waar u niet te lang voor in de keuken hoeft te staan? Lees dan snel verder voor onze 3 gezonde en gemakkelijke ontbijt recepten. Zo maakt u van uw ochtend een feestje.

3 gezonde en gemakkelijke ontbijt recepten

Bananenpannenkoeken

Benodigdheden:

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • Olijfolie

Extra toe te voegen:

  • Blauwe bessen
  • Honing

Bereidingswijze:

Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk en voeg de eieren toe. Mix het geheel goed door tot het een samenhangend geheel is geworden. Verhit een beetje olie in de koekenpan en giet het beslag erin. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes niet te groot zijn, maak bijvoorbeeld 3 kleinere per keer. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en garneer naar smaak met de blauwe bessen en de honing.

Toast met Hüttenkäse en kipfilet

Benodigdheden:

  • Hüttenkäse
  • Kipfilet
  • Avocado
  • Cherry tomaten
  • 2 volkoren boterhammen

Vegetarische optie:

  • Vervang de cherry tomaten met radijs

Bereidingswijze:

Toast de volkoren boterhammen in het broodrooster of de oven. Snijdt ondertussen de avocado in reepjes en halveer de cherrytomaten. Haal de toast uit het broodrooster of de oven en smeer de Hüttenkäse uit. Beleg de boterham met de kipfilet, avocado en cherry tomaten. Breng als laatste op smaak met zout en peper.

Liever de vegetarische optie? Laat dan de kipfilet weg en vervang de cherry tomaten door radijs.

Crackers met een gepocheerd ei en avocado

Benodigdheden:

  • 2 Crackers
  • 1 Avocado
  • Cherry tomaten
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Breng in een pan water aan de kook en voeg een scheut witte wijnazijn en snufje zout toe. Zodra het water kookt zet u het vuur zachter zodat het stopt met koken. Breek het ei in een glas doormidden. Mocht u een theezeef in huis hebben breek het ei dan eerst hierin. Laat het ei zachtjes in het water glijden. U kan van te voren een kleine draaikolk in het water  maken, maar dit hoeft  niet. Zorg er hoe dan ook voor dat het ei rustig in het water glijdt. Laat het ei 3 minuten koken en herhaal hetzelfde voor het tweede ei. Snijdt ondertussen de avocado in stukjes en hak deze fijn met een vork. Breng de avocado op smaak met olijfolie, zout en peper. Beleg de cracker als laatste met het gepocheerde ei en verdeel nog wat cherry tomaatjes over de crackers.