Menu
Recepten

Groentestoofpot met paddenstoelen en tijm

Groentestoofpot

Wat is nou het ultieme najaarsgerecht? Een hartverwarmende stoof natuurlijk! Deze gezonde vegan stoofpot met paddenstoelen en krieltjes zit boordevol groente én smaak en is ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Maak een lekker grote pan klaar en verwen je vrienden en familie ermee!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 tomaten, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 300 g krieltjes, gehalveerd
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 140 g koningsoesterzwammen, in kwarten
  • 50 g zilveruien
  • 15 g basilicum, fijngesneden
  • 5 g tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el Becel Original Vloeibaar
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit Becel Original Vloeibaar in een grote braadpan op middelhoge temperatuur en fruit hierin de zilveruien 3 minuten aan. Voeg de knoflook, de helft van de basilicum en de tijm toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  2. Voeg dan de paprika, courgette, aubergine, kastanjechampignons en koningsoesterzwammen toe en bak deze 5 minuten totdat deze beetgaar zijn.
  3. Verlaag de temperatuur en voeg de tomaten, krieltjes en groentebouillon toe en laat dit 20 minuten pruttelen totdat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de groentestoof over diepe kommen en garneer deze met de overgebleven basilicum. Serveer direct!

Tip: Ben je nog op zoek naar een goede braadpan? Maak deze stoof eens in een braadpan van BK!

Recept- en fotocredits: Becel