Recepten

Verras jouw gasten met een heerlijk vleesgerecht

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Krijg je wel eens vrienden of familie op bezoek die een hapje komen eten? Pak dan eens groot uit met een lekker vleesgerecht en laat ze echt versteld staan. Wij geven jou een paar handige tips waarmee jij een diner kan verzorgen dat ze niet snel meer vergeten. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Inhoud

Zorg voor een goede sfeer

Voordat je überhaupt iets serveert, moet uiteraard de sfeer goed zijn. Begin met een goede tafelaankleding. Kies voor sfeervolle dinerkaarsen, een mooi tafelkleed, bijpassende servetten en mooi servies. Schenk je gasten wat lekkers te drinken in en je zult merken dat ze dit erg waarderen. Zorg ook dat de verlichting goed is en dat er passende muziek op staat.

Bereid een uniek vleesgerecht

Bereid een uniek vleesgerecht

Doe eens gek, duik in een goed kookboek en kies een heerlijk vleesgerecht om jouw gasten mee te verrassen. Dit kan je uiteraard eventueel nog aanvullen met een voor- en nagerecht. Zorg dat je het vlees goed bereid en daarvoor goede voorbereidingen treft. Denk hierbij aan het marineren of kruiden van het vlees, houd er rekening mee dat het altijd eerst een bepaalde tijd moet intrekken.

Het vlees kopen

Er wordt vaak niet gerealiseerd hoe belangrijk een goed stuk vlees is voor de smaaksensatie. Goed vlees is namelijk net zo belangrijk als de bereidingswijze. Overheerlijk en goed vlees bestel je tegenwoordig gemakkelijk online. Doordat het vlees gekoeld wordt geleverd, hoef je niet bang te zijn dat deze in de verkeerde staat wordt bezorgd.

Extra baktips

Om je op weg te helpen geven wij je een paar extra tips voor het bakken van een heerlijk stuk vlees. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van een dikke pan die de warmte optimaal vasthoudt. Pas ook de grootte van de pan aan aan het formaat van het vlees. Zo voorkom je dat het vet rondom het vlees in de pan snel verbrandt. Laat het vlees goed aanbakken aan beide kanten en laat het vlees vervolgens op een lagere temperatuur aan beide kanten garen.

Lees je voor het bakken altijd goed in en volg de stappen in het kookboek. Bedenk er ook gerust leuke andere gerechtjes bij, zo verzorg jij een diner dat niemand niet snel vergeet.

.

Pin It