Menu
Voeding

Zo maak je een gezonde en lekkere tosti

Zo maak je een gezonde en lekkere tosti

Houd je van een heerlijke tosti maar wil je ook gezonder gaan eten? Dan hoef je je lievelingssnack nog niet links te laten liggen, want wij vertellen je hoe je je tosti gezonder kunt maken. Neem je beste broodrooster met tostiklem bij de hand, volg onze tips en smullen maar!

Kies voor volkorenbrood

Voordat je onze tips opvolgt, is het belangrijk om te zien of je broodrooster nog degelijk is. Heb je er geen of wil je een nieuwe kopen? Kijk dan eens op Kijkenvergelijk.nl. Daar zie je welke broodroosters de moeite waard zijn.

En nu onze allereerste tip voor het maken van een gezonde tosti: kies voor volkorenbrood in plaats van wit brood. Dit zit boordevol mineralen en vezels. Goed voor je darmen! Bruin brood vult ook meer, waardoor je minder snel weer honger krijgt. Hoe donkerder het brood, hoe gezonder.

Light als alternatief

Een tosti zonder kaas? Dat kan natuurlijk niet. Maar in plaats van vette kaas te nemen, kun je ook light kaas, huttenkaas of mozzarella gebruiken. Deze bevatten veel minder verzadigd vet. Een heel stuk gezonder dus en ook nog eens goed voor de lijn!

Ook voor je vleeswaren kies je het best voor een magere variant als je een gezonde tosti wilt maken. De gezondste vleeswaren zijn: kalkoen, ham, kipfilet, fricandeau, casselerrib en rosbief. Gebruik je graag saus op je tosti? Dan is het eveneens belangrijk om voor een light alternatief te kiezen. Anders heeft het immers geen nut dat je magere kaas en vlees koopt.

Light als alternatief

 

Vegetarische tosti

Als je light kaas en mager vlees gebruikt, zal je tosti al stukken gezonder zijn. Een andere mogelijkheid is om een vegetarische tosti te bereiden. Die maak je als volgt: Neem volkorenbrood en smeer dit in met een laagje pesto. Plaats daarop enkele plakjes mozzarella en voeg ook rode ui en basilicum toe. Even de broodrooster in en smullen maar!

Dit zijn de Ingrediënten voor 2 personen:

  • snuifje peper
  • 1 tomaat
  • 1 handje rucola
  • 4 sneden volkoren vloerbrood
  • ⅔ bol mozzarella
  • ½  rode ui
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 el basilicum pesto

Een heerlijke en gezonde tosti maken is kinderspel

Als je een heerlijke en gezonde tosti wilt maken, zijn er twee mogelijkheden: of je bereid hem met mager vlees, light kaas en volkoren brood of je maakt een vegetarische variant. Welke optie je ook het meest aanspreekt, je zal ontzettend van je tosti genieten. Zoveel is zeker!