Voeding

Gezond frituren in de horeca: ontdek de voordelen van een professionele friteuse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Heb je een eigen horecazaak? Dan is het belangrijk om te beschikken over hoogwaardige apparatuur, zodat je je gasten zo goed mogelijk van dienst kunt zijn. Kookapparatuur die niet kan ontbreken in een restaurant, is een frituurpan. Hoewel er al tijden bekend is dat frituren niet gezond is, zijn er wel manieren om het frituren gezonder te maken. Zo kun je frituurgerechten nog steeds op je menukaart zetten, maar is het wel gezonder. Om dat te realiseren, is het belangrijk om te investeren in een professionele friteuse. Welke voordelen dat heeft? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Inhoud

De temperatuur goed handhaven

Een van de voordelen van een professionele frituurpan, is dat je in staat bent om de temperatuur goed te handhaven. Professionele friteuses bieden jou de mogelijkheid om de frituurtijd- en temperatuur nauwkeurig in de gaten te houden. Dat zorgt ervoor dat het voedsel in de pan gelijkmatig gefrituurd wordt. Ben je in staat om de juiste temperatuur te gebruiken tijdens het frituren, dan leidt dat ertoe dat het voedsel sneller dichtschroeit en minder olie absorbeert. Daardoor is het frituren automatisch gezonder.

De koude zone technologie

Een professionele friteuse voor de horeca is in veel gevallen ook voorzien van de koude zone technologie. Dat is een belangrijk onderdeel als je in je horecazaak voortaan graag gezonder frituurt. Als de frituurpan in je horecazaak beschikt over een koude zone technologie, dan heeft dat als voordeel dat de olie langer vers blijft in de pan. Voedselresten en verbrande deeltjes van het voedsel verdwijnen naar de bodem van de frituurpan en daardoor blijft de olie een stuk langer schoon. Dat zorgt ervoor dat het voedsel gezonder wordt en zijn smaak goed behoudt.

Makkelijk te reinigen

Nog een reden om te investeren in een hoogwaardige friteuse, is dat deze vaak makkelijk te reinigen is. Veel frituurpannen zijn uitgerust met onderdelen die uitneembaar zijn, zoals bijvoorbeeld manden en filters. Dat maakt het mogelijk om de friteuse snel schoon te maken. Hierdoor verminder je de opbouw van schadelijke stoffen, rem je bacteriën en creëer je een gezondere frituuromgeving. Doordat je de frituurpan binnen no time gereinigd hebt, kun je resten snel verwijderen en blijft de olie ook langer fris.

Andere bijkomende voordelen

Naast deze gezondheidsvoordelen, heeft het hebben van een professionele friteuse in je horecazaak nog meer bijkomende voordelen. Denk daarbij aan dat een hoogwaardige frituurpan je kosten kan besparen. Dat heeft te maken met het feit dat een pan van hoge kwaliteit langer meegaat en daardoor minder snel aan vervanging toe is. Je doet daarmee een investering voor de lange termijn. Bovendien bespaar je met apparatuur met geavanceerde functies sneller energie, wat voor een lagere energierekening zorgt.

Het feit dat het een lange levensduur heeft, zorgt er ook voor dat het een duurzame aankoop is. Een ander voordeel is dat hoogwaardige keukenapparatuur bijdraagt aan hoge kwaliteit gerechten. Je bent met een goede frituurpan in staat om diverse heerlijke gerechten te serveren, waardoor je je gasten ook sneller tevreden houdt.

Kortom, het is om meerdere redenen een slimme zet om te investeren in een hoogwaardige friteuse. Door op een gezondere manier te frituren, zorg je voor een gezonder menu en laat je zien dat je dat als horecazaak belangrijk vindt.

.

Pin It