Menu
Dieet

Zo zet u uw dieet door in de zomer

dieet

We zitten een al weer een paar maanden in 2022. Misschien bent u afgelopen januari wel begonnen met een van de meest gekozen goede voornemen: afvallen. Wanneer u eenmaal de smaak te pakken heeft en een dieet heeft gevonden die goed bij u past wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk volhouden. Met een drankje op het terras, een barbecue bij de buren en een bitterbal bij de borrel kan uw dieet snel in verval komen. Met deze tips zit u uw dieet ook in de zomer door.

Laat de alcohol links liggen tijdens uw dieet

Een rose’tje op het terras of een biertje bij de barbecue, deze alcoholhoudende drankjes zijn een bom aan calorieën. Natuurlijk staat wijntje leuker dan een glas spa blauw. Om echter uw gezonde levensstijl vol te houden is het verstandig om alcohol te vermijden.
Eet voor dat u naar het terras gaat
Op een menu kaart staan altijd een hoop lekkere gerechten. Met een lege maag komt u snel in de verleiding om toch wat te bestellen. Door van te voren goed te eten zult u minder trek hebben in de ongezonde keuzes.

Maak afspraken met u zelf

Bekijk de weekplanning en bedenk goed waar u in de verleiding komt om uw dieet aan te passen. Natuurlijk moet u ook genieten van het leven en zeker niet te streng zijn voor u zelf. U zit lekker in uw vel dan kan een drankje of bitterbal op zijn tijd echt geen kwaad. Spreek met u zelf af hoeveel drankjes u besteld en stap daarna weer over op water. Met een vriendin afgesproken op het terras? Ga er als compensatie lopend naar toe of vraag uw vriendin om aansluitend een rondje door het park te wandelen. Balans is alles dus probeer hier rekening mee te houden.

Zet uw goede voornemens door en geniet van het zomer seizoen. Wees niet te streng voor u zelf maar zorg er wel voor dat u uw ingezette dieet door kan zetten.