Menu
Dieet

Zelfverzekerd en slank de zomer in

De zomer komt er weer aan! En hoewel dit de vrolijkste periode van het jaar is, kun je er een beetje tegenop zien. In de winter is je lichaam verstopt onder dikke en warme kleding. Maar in de zomer is het allemaal wat lichter en luchtiger!

Afvallen? Houd je stofwisseling op gang!
Een grote fout die door veel mensen wordt gemaakt is vaak niet teveel eten, maar juist te weinig eten. Door te weinig energie voel je je niet alleen slap en moe, maar komt je stofwisseling ook stil te liggen. En dit is wel het laatste wat je wilt in de strijd tegen de kilo’s. Zorg dat je voldoende eet, én nog belangrijker veel drinkt. Door elke dag minstens 1.5 liter water te drinken verwijder je afvalstoffen uit je lichaam en worden vitamines en mineralen goed opgenomen. Tip: voeg een paar schijfjes citroen of wat verse muntblaadjes aan het water toe voor een extra frisse smaak.

Bewegen: een goede gewoonte
Dagelijks voldoende bewegen is belangrijk voor lichaam en geest. Je voelt je niet alleen fitter, maar je valt ook gelijk af. En wist je dat je echt niet elke dag uren in de sportschool hoeft door te brengen? Bovendien zorgt beweging voor een goede doorbloeding. Zo blijven hart en bloedvaten gezond en gaat je huid stralen.

Verwen jezelf
Na een koude winter is je huid en haar waarschijnlijk wel toe aan opknapbeurt. Maak een afspraak met de kapper, masseur of schoonheidsspecialiste en laat jezelf eens goed verwennen. Door meer aandacht te geven aan je uiterlijk word je bewuster van jezelf. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en dat zie je!

Vergeet vooral niet te genieten
Een beetje streng zijn voor jezelf is niet erg. Maar overdrijf niet. Tijdens het lijnen kan je het soms moeilijk hebben. De eerste stap naar een gezonde levensstijl is gezet, maar de weg naar het bereiken van je streefgewicht kan ineens heel zwaar voelen. Vergeet daarom vooral niet te genieten. Af en toe wat lekkers, een goed glas wijn of een dinertje met vrienden is gezellig en moet zeker met mate kunnen!

Meer handige tips? Kijk op Stepaday! Hier vind je interessante artikelen over gezond leven én alles over afvallen op een gezonde manier. Ga naar Stepaday.nl, gezond op gewicht. Tot dusver zijn al ruim 20.000 mensen begonnen met Stepaday. Dat niet alleen, ze zijn bij elkaar al 10.000 kilo afgevallen!

Bron: www.stepaday.nl