Menu
Wielersport

Dit is waarom fietsen op een e-bike gezond is!

Dat fietsen gezond is, is niets nieuws. Door de komst van de elektrische fiets wordt het gezondheids element soms nog wel eens in twijfel getrokken, maar is dit terecht? het antwoord is nee! Ook fietsen op een e-bike is hartstikke gezond! Wil je weten waarom? Je leest het in deze blog!

Een elektrische fiets vs. een gewone fiets

Als allereerst is het goed om te weten wat het verschil is tussen een gewone fiets en de elektrische fietsen. Een elektrische fiets is op het oog gewoon een normale fiets. Deze is alleen te herkennen aan de accu onder de bagagedrager of in het frame. Ook de motor in het midden van het frame of in het voor- of achterwiel in combinatie met het display aan het stuur zijn elementen waaraan je een elektrische fiets kunt herkennen. Het grote voordeel van deze elementen ten opzichte van een normale e-bike, is dat deze samen zorgen voor trapondersteuning. Deze ondersteuning ontvang je tijdens het fietsen, waardoor je een constant duwtje in de rug krijgt. Lange afstanden, bruggen of tegenwind zijn op een e-bike dus makkelijk te trotseren!

De gezondheidsvoordelen van buiten zijn

De trapondersteuning is het element dat voor de discussie over de gezondheidsvoordelen van elektrisch fietsen heeft gezorgd. Echter kan met zekerheid gezegd worden dat fietsen op een e-bike, ook met trapondersteuning ingeschakeld, gezond is. Met zo’n fiets begeef je je net als op een gewone fiets namelijk in de buitenlucht en dat kent een heleboel voordelen. In de buitenlucht, zeker in een natuurrijk gebied, kun je je hoofd helemaal leegmaken. Alle drukte van de dag en werkstress kun je even van je af laten glijden. Fietsen is dan ook een prima middel om je hoofd leeg te maken na een drukke dag.

Ook is fietsen op een e-bike een prima manier om je dag te beginnen. Frisse lucht zorgt er namelijk voor dat je hersenen in een hogere versnelling gaan werken, waardoor je na een fietstocht scherp van geest bent. Door bijvoorbeeld naar je werk te fietsen op een e-bike werk je niet alleen aan je conditie, maar zorg je er ook voor dat je goed aan je werkdag begint. Naast het feit dat je met een e-bike aan je conditie werkt doordat je nog altijd zelf moet trappen en doordat je langere afstanden aflegt, heeft fietsen ook effect op de lengte en kwaliteit van je slaap. Zo is gebleken dat 20 tot 30 minuten fietsen er al voor kan zorgen dat je twee keer sneller in slaap valt.

Wil jij de gezondheidsvoordelen van een e-bike zelf ook eens uitproberen? Vraag dan geheel vrijblijvend de gratis brochure van Stella aan!