Nachtrust

Het anti snurk bitje brengt de rust weer terug

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ben jij ook helemaal klaar met dat gesnurk in de slaapkamer? Maak daar dan resoluut een einde aan met een anti snurk bitje en slaap weer net zo lekker als voorheen.

Oorzaak van snurken

Snurken kan verschillende oorzaken hebben. Echter is de meest voorkomende een blokkade van de luchtwegen in de keel. Dit komt doordat tijdens het slapen de spieren zich ontspannen en dus verslappen. Hierdoor kan de onderkaak naar onderen zakken en kan nekmassa de luchtweg onder druk zetten (zeker bij overgewicht). Dit alles zorgt ervoor dat de lucht niet langer vrijuit kan stromen. De lucht wordt afgekneld en dit veroorzaakt trillingen. Deze trillingen zijn wat het irritante snurkgeluid veroorzaakt.

Naast de blokkade van de luchtweg in de keel kan snurken ook een nasale oorzaak hebben. Dit kan komen door een verstopte neus, een scheef neustussenschot, dichtklappende neusvleugels of een te nauwe doorgang in de neusgaten. 

De blokkades in de keel zijn in het overgrote gedeelte van de gevallen de boosdoener. In de overige gevallen is het een nasale blokkade. Ten laatste is een combinatie van beide nog mogelijk.

Oplossingen tegen snurken

De oplossing die het vaakste effect heeft is het anti snurk bitje. De officiële benaming voor een anti snurk bitje is mandibulaire repositie-apparatuur (MRA). Het anti snurk bitje is uitgebreid onderzocht en wordt door KNO-artsen aangeraden als behandeling tegen snurken. 

Uit onderzoek van het NCBI is bleek het anti snurk bitje voor meer dan 90% van de deelnemers een effectief middel tegen snurken. Ook na een jaar bleek 86% van de deelnemers het anti snurk bitje nog steeds te gebruiken. De uitgebreide onderzoeksresultaten kun je hier lezen (rapportage in het Engels).

Het anti snurk bitje zorgt ervoor dat tijdens het slapen je onderkaak niet naar beneden zakt. Hierdoor blijft de luchtweg vrij en is het snurken verholpen.

Je staat niet alleen

Volgens het slaapcentrum Slingeland snurken maar liefst 1 op de 5 mannen en bij vrouwen 1 op 10. Je bent dus niet de enige en je hoeft je ook nergens voor te schamen. Maar het is wel belangrijk om een einde te maken aan dat vervelende gesnurk. Niet alleen voor jezelf (mensen die snurken, slapen vaak minder diep en worden minder uitgerust wakker), maar zeker voor degene naast je. Kortom, maak een einde aan dat vervelende gesnurk en bestel vandaag nog jouw anti snurk bitje. 

.

Pin It