Gezondheid in en om Huis

Ontgif uw huis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De lucht in onze huizen kan 2 tot 5 maal erger vervuild zijn als de lucht buiten. Slecht nieuws, zeker voor de 20% van ons die last van allergieën hebben. En volgens studie stijgt die 20% met de dag. Maar gelukkig kunnen we in ons eigen huis er wel iets aan doen, daarom deze 9 tips.

 1. Versla de schimmel in uw badkamer
  Installeer een ventilator, die u tijdens elke bad- of douche beurt aanzet om vocht te verminderen. Of laat anders de badkamer deur op een kier staan of zet uw raam op een kiertje. Schimmel plant zich ook in vochtige hoeken, dus veeg een keer per week rond de wastafel, bad en toilet.
 2. Schakel de luchtverfrisser in
  Sommige uitstoten zijn vluchtige organische stoffen, die ademhalingsproblemen kunnen verergeren. En het veroorzaakt hoofdpijn bij gevoelige mensen.
 3. Dump de vinyl
  Deze type van douchegordijnen laten de bovengenoemde stoffen vrij, evenals andere irriterende stoffen. Een nylon gordijn, die in de was gegooid kan worden is een betere keuze voor uw gezondheid en het milieu.
 4. Houd het overdekt
  Plaats hypo-allergene bed overtrekken op uw matras, deken en kussen. Dit zal voorkomen dat de huisstofmijten uit uw beddengoed doordringend. Was uw lakens minimaal een keer per week.
 5. Verklaar een huisdier vrije zone
  Een studie in 2011 is er achter gekomen dat kat eigenaren die hun kat uit hun kamer hielden, bijna geen katten allergie ontwikkelden.
 6. Sluit de druppel
  Zelfs een klein straaltje uit de leidingen onder de gootsteen kan leiden tot schimmelvorming. Voor mensen met astma die een bepaald gen variant hebben, kan het risico van een aanval ernstig verhogen als er schimmel in een huis zit.
 7. Dampen wegblazen
  Installeer een afzuigventilator boven de verwarming, met openingen die naar buiten leiden, om zich te ontdoen van irriterende kookdampen en om vocht te verminderen in de kamer.
 8. Kies wasbare raambekleding
  Kies voor gordijnen die u kunt afvegen, wassen of naar de stomerij kunt brengen.
 9. Controleer uw temperatuur
  Houd de cijfers onder 17,2 graden, huisstofmijten planten zich namelijk voort in warme temperaturen. Ook heeft dit als voordeel dat u hierdoor lekker makkelijk kunt afvallen. – Lees hier simpele manieren om lui calorieën te verliezen.

.

Pin It