Gezondheid in en om Huis

Bedwantsen in huis uitroeien

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het hebben van ongedierte in huis is buitengewoon vervelend. Zeker als het ongedierte zich in je slaapkamer bevindt, wil je een snelle oplossing voor het probleem. Zo kunnen bijvoorbeeld bedwantsen je nachtrust behoorlijk verstoren. Deze beestjes voeden zich namelijk met jouw bloed en zorgen zo bij jou voor vervelende huidklachten. Heb je bedwantsen in huis? Dan is een snelle en effectieve bestrijding ter voorkoming van verdere overlast noodzakelijk.

Waar houden bedwantsen zich schuil?

Bedwantsen komen voor in slaapkamers. Maar anders dan de terminologie doet vermoeden, komen ze niet enkel in bed voor. Jouw bed is wel de plek waar ze zicht het liefst begeven. Dit is immers de plek waar ze zichzelf iedere nacht kunnen voeden met jouw bloed. Maar de beestjes houden zich ook elders in jouw slaapkamer schuil. Bedwantsen kunnen zich schuilhouden in kledingkasten, nachtkastjes en zelfs in elektronische apparaten zoals een telefoon. Daarnaast kunnen de bedwantsen zich ook achter het behang, achter fotolijstjes of in de gordijnen bevinden. Heb jij bedwantsen in bed ontdekt en wil je de bedwantsen bestrijden? Richt je dan niet enkel op de beestjes in bed, maar controleer je gehele slaapkamer op bedwantsen.

Hoe komen bedwantsen in jouw woning?

Ongedierte heb je uiteraard liever niet in jouw woning. Maar hoe komt een ongediertesoort zoals bedwantsen eigenlijk jouw woning binnen? Wanneer je bedwantsen in huis hebt, zal je deze zelf mee je woning ingenomen hebben. Bedwantsen komen namelijk niet zomaar in jouw woning. Ze reizen met je mee. Ben je bijvoorbeeld onlangs op vakantie geweest? Dan is de kans aanwezig dat je bedwantsen als souvenir van je vakantieadres hebt meegenomen. Daarnaast kan ook de aanschaf van tweedehands spullen verband houden met de plotselinge aanwezigheid van bedwantsen. Heb je bijvoorbeeld een gestoffeerde tweedehands lampenkap gekocht? Dan is het mogelijk dat er zich in dit tweedehands item bedwantsen verschuild hebben.

Dit kun je zelf tegen bedwantsen doen

Heb je bedwantsen in je slaapkamer ontdekt? Dan wil je uiteraard zo snel mogelijk een oplossing voor dit ongedierteprobleem. Maar wat kun je doen tegen deze beestjes? Hoe kun je ze het beste bestrijden? De basis voor een effectieve bestrijding van bedwantsen wordt gevormd door hygiëne. Was bijvoorbeeld op minimaal zestig graden jouw beddengoed. De beestjes zullen deze hitte niet overleven. Daarnaast verdient ook het overige textielgoed in jouw slaapkamer aandacht. Stoom je gordijnen of vloerkleed. En stofzuig en dweil daarnaast de ruimte grondig. Je zult zo de bedwantsenplaag aanzienlijk kunnen beperken. Wil je er echt zeker van zijn dat alle bedwantsen zijn verdwenen? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor een effectieve bestrijding. Naast het bestrijden van bedwantsen kun je deze ongediertespecialist ook inschakelen voor andere ongedierte, zoals bijvoorbeeld een wespennest verwijderen.

.

Pin It