Gezondheid in en om Huis

Relaxen in de tuin met een hoekbank loungeset

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De temperaturen lopen op! Je hebt het gras gemaaid, de tuintegels geschrobd en nu is het tijd om je tuin helemaal zomerproof te maken. Hoe? Met een hoekbank loungeset natuurlijk. Dit type tuinbank is namelijk heerlijk om lekker languit op te liggen en te ontspannen… maar ook om met vrienden en familie van lange zomeravonden te genieten. Een hoekbank biedt namelijk veel zitplaatsen voor het hele gezin en dat maakt het zo gezellig.

Gezellig bij elkaar

Een hoekbank betekent gezelligheid. Ten eerste door de eerder genoemde vele zitplaatsen die je ermee creëert in je tuin. Daarnaast zit je gewoon lekker knus bij elkaar. Door de hoek kun je elkaar ook goed aankijken, waardoor samen een spelletje en drankje doen een stuk leuker wordt. Een hoekbank loungeset bestaat uit een hoekbank met kussens, een tafel en soms nog enkele losse stoelen of krukjes. Hiermee maak je de zithoek eigenlijk helemaal compleet. Klaar om samen van de zomer te genieten of om vakantie in eigen tuin te vieren.

Kies een goede hoek

Zoals de naam al zegt, wordt een hoekbank in een hoek geplaatst. Meet daarom zorgvuldig uit waar je de hoekbank wilt gaan plaatsen om zo zeker te zijn dat de bank het raam of de achterdeur niet blokkeert. Door dit goed uit te meten op het terras of onder de overkapping, weet je zeker dat de hoekbank met de rest van de loungeset gaat passen. Gebruik hiervoor eens schilderstape en zet er de contouren van de hoekbank mee af. Dat helpt om de bank in de ruimte voor je te zien, voordat je een hoekbank met loungeset gaat kopen.

Een kist voor de kussens

Natuurlijk is een loungebank gemaakt om buiten te staan. Weer en wind kan het materiaal makkelijk aan. Maar het is wel goed om de kussens goed op te bergen. Er zijn speciale kisten te koop voor de kussens van een tuinset. Deze sluiten hermetisch en waterdicht af, zodat je geen zorgen hebt over het weer en het behoud van de kussens. Een dergelijke kist is geen overbodige luxe. Vooral wanneer je niet de opslagruimte hebt in huis of de schuur om de kussens droog en veilig te bewaren. Daarnaast kan een kist als een extra tafel dienen tijdens een feestje.

Rechte ondergrond

Een hoekbank loungeset zit het fijnste wanneer de ondergrond egaal is. Dat voorkomt wiebelen van de pootjes en dus de bank als je erop gaat zitten en het voorkomt krom trekken. Zorg er dus voor dat het terras waterpas is aangelegd. Voordat je de hoekbank plaatst, kun je dat met een waterpas nog even nameten. En vergeet de knikkermethode niet; want zelfs als delen van het terras waterpas staan, kan er toch nog een hoogteverschil zijn. Is alles egaal? Zet de bank dan snel neer om er heerlijk van te genieten.

Saaie bank?

Sommige mensen vinden een hoekbank een ietwat saaie bank. Het is wel een groot tuinmeubelstuk en de muur van – veelal – grijze tuinkussens kan de hoekbank wat saai eruit laten zien. Maar daar kun je met gemak iets aan doen. Maak het gezellig met kleinere kussentjes in verschillende kleuren. Felle kleurtjes als turquoise, limegroen, knalgeel, oranje en roze doen het altijd goed op een grijze bank. Kies tenminste twee kleuren uit om er een gezellig, speels, maar toch harmonieus geheel van te maken, passende bij andere kleuren in je tuin. Wissel eens af met een kussen met een afbeelding in grijstinten van bijvoorbeeld tuinvogels of bloemen om de rust van de bank te bewaren. Uiteraard plaats je een dergelijk kussentje ook op de losse tuinstoelen erbij. Laat de kleur vervolgens terugkomen in de onderzetters of placemats op de loungetafel. Een plantje of stevige vaas met bloemen fleurt het geheel ook helemaal op.

Loungen in de avonduren

Een hoekbank loungeset is overigens ook heel geschikt om heerlijk te ontspannen in de avonduren. Kopje thee of wijntje erbij, voetjes op de bank en dan lekker staren naar de sterren… Wanneer je lang stil zit kan het op warme dagen toch fris aanvoelen in de avond. Daarom zorg je voor bijpassende fleecedekentjes bij de bank. Fleecedekens zijn te koop in heel veel kleuren en met veel patronen. Ze zijn niet heel zwaar of dik, waardoor je deze dekens gemakkelijk kan opbergen als je ze niet nodig hebt. Voor de avonduren geven ze voldoende warmte om extra lang te kunnen genieten van een zwoele zomeravond. Gewoon, lekker met zijn tweetjes… En dat maakt een hoekbank loungeset extra gezellig.

.

Pin It