Geestelijke gezondheid

Zit je niet zo lekker in je vel? Dit kun je eraan doen!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Het begint weer winter te worden en dit betekent over het algemeen dat onze gezondheid wat begint te kwakkelen. We voelen ons wat minder fit en zitten over het algemeen wat minder lekker in ons vel. Dit komt door verschillende factoren. De meest invloedrijke factoren hierin zijn de dalende temperaturen en het gebrek aan zonlicht. Nu zijn er gelukkig genoeg manieren om dit gevoel tegen te gaan. Benieuwd naar deze manieren? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen als je niet zo lekker in je vel zit.

Hobby binnenshuis

Het niet zo lekker in je vel zitten hangt niet alleen samen met je fysieke gezondheid. Je mentale gezondheid speelt hier namelijk ook een enorme rol in. Doordat we in de winter simpelweg minder opties hebben om hobbies buitenshuis uit te voeren verveelt men zich ook sneller in de winter. Verveling wordt nooit als iets leuks ervaren en heeft hierdoor een negatieve impact op de mentale gezondheid. We raden je daarom in dit geval aan om een hobby binnenshuis te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld een sport als fitness, yoga of darts zijn, maar ook totaal iets anders zoals puzzelen of het spelen van bordspelletjes. Hoe beter jij je thuis weet te vermaken, hoe beter jij ook in je vel zal zitten.

Detoxen

Merk je dat je je niet zo lekker in je vel zit door je fysieke gezondheid? Dan kun je eens een detox kuur proberen. Tijdens een detox kuur ‘reset’ je je stoelgang en help je je eigen lichaam met het afvoeren van verschillende afvalstoffen. Het voordeel van het volgen van een detox kuur is dat je zelf kunt bepalen hoe heftig je deze kuur wilt laten verlopen. Ben je met name benieuwd hoe zoiets in zijn werk gaat? Kies dan voor de eendaagse kuur. Ben je inmiddels een ervaren detoxer en wil je het lichaam eens goed onder handen nemen, dan kun je bijvoorbeeld voor een zevendaagse kuur kiezen. Tijdens de detox kuur drink je allerlei geconcentreerde sappen die je helpen met schoonmaken van jouw lichaam. Denk hierbij aan groentesappen, gembershots en bijvoorbeeld spirulina.

.

Pin It