Gezondheid

Wat kun je doen tegen migraine?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Migraine: wat is het en wat kun je ertegen doen?

Heb jij ook regelmatig last van een hevig bonzende hoofdpijn die vaak aan een kant van je hoofd zit? Misschien heb je dan wel te maken met migraine. Je bent in elk geval niet de enige, want er zijn vele andere mensen die met migraine te maken hebben. Migraine komt voor in aanvallen en zal doorgaans niet vaker dan eens per week opkomen. Je kunt misselijk zijn, braken en een overgevoeligheid hebben voor licht, geluid en geur. Zo is er ook migraine met aura, waarbij mensen al merken dat ze migraine krijgen doordat ze bijvoorbeeld donkere vlekken zien. In dit artikel vertellen wij je welke migraine aura triggers er zoal zijn en wat je kunt doen tegen die vervelende migraine. Lees snel verder voor meer informatie.

Waar komt migraine vandaan en wat zijn de triggers?

Waar komt migraine eigenlijk vandaan? Vaak is migraine erfelijk, maar deze aanvallen kunnen ook worden uitgelokt door diverse triggers. Deze triggers voor migraine kunnen diverse dingen zijn. Zo kunnen stress en vermoeidheid een migraine aanval uitlokken, maar ook voedingsmiddelen zoals chocolade, oude kaas, koffie en vet eten. Verder is bekend dat het drinken van alcohol en roken een migraine aanval kunnen triggeren. Bovendien zijn er veel vrouwen die de anticonceptiepil slikken. Dit kan bijvoorbeeld in de stopweek of daarbuiten een migraine aanval uitlokken.

Het behandelen van migraine

Wil je migraine aanpakken, dan is het eerst belangrijk om uit te zoeken wat de triggers van een migraine aanval bij jou zijn. Er zijn mensen die een speciaal migrainedagboek bijhouden. Hierin schrijf je op wat je eet of doet, waardoor je kunt zien of een specifieke soort eten of activiteit een migraine aanval bij je uitlokt. Wanneer je erachter bent, kun je dit eten meer beperken of zelfs geheel vermijden. Wat je ook kunt doen, is met je huisarts bekijken of het eventueel door de anticonceptiepil kan komen. Misschien kun je op een andere pil of een ander soort anticonceptiemiddel overstappen. Verder is het belangrijk om te zorgen voor genoeg ontspanning en dat je op vaste tijden naar bed gaat. Hierdoor zal je voldoende slapen. Heb je al te maken met een migraine aanval, dan kan het helpen om ijsblokjes of een koud washandje op je voorhoofd te leggen. Ook pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen kunnen helpen. Indien dit onvoldoende voor je werkt, zou je met jouw huisarts kunnen kijken naar verdere oplossingen. Wij wensen je veel succes met het behandelen van jouw migraine.
 

.

Pin It