Gezondheid

Een gelukkige en gezonde levensstijl: zo bereik je het

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er zijn honderden boeken geschreven over hoe je een gezonde en gelukkige levensstijl bereikt, maar eigenlijk verschilt het heel erg per persoon. Wat bij de ene werkt hoeft voor een ander niet te werken. Er is dus geen vaste manier om een gezonde levensstijl te krijgen, er zijn geen magische pillen of toverdrankjes voor. Een gezonde levensstijl is een manier van leven en iets waar je soms hard voor moet werken. Je weet dat je het goed doet als je je fit, vitaal en gezond voelt, aldus Sustainable Family. Een gezonde levensstijl bereik je onder andere door gezond te eten, voldoende te slapen en te bewegen, een positieve mindset en zo weinig mogelijk stress. Lees deze blog voor meer tips!

Tips voor een gezonde levensstijl

Voldoende beweging is ontzettend belangrijk als je gezond wilt leven. Hierbij hoort niet alleen gewichtheffen, maar ook cardio. Cardio is een goede manier om veel calorieën te verbranden en aan genoeg stappen te komen. Bovendien wordt je metabolisme er sneller door en krijg je een betere conditie. Er zijn allerlei manieren om te bewegen, denk bijvoorbeeld aan sport, hardlopen, fietsen maar ook huishoudelijke klusjes zorgen ervoor dat je veel verbrandt. Daarnaast is het ook belangrijk om gezond te eten. Eet voldoende eiwitten en mijd snelle koolhydraten. Gezonde vetten zoals avocado’s en noten zorgen voor dat je onderhuids vetweefsel gezond blijft en dat je een goede stoelgang hebt. Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van de spieren en sterke, gezonde botten. Gezond eten is noten, groente, fruit, kip, vette vis, goede oliën en peulvruchten. Bewerkte producten en koolhydraten kun je beter vermijden.

Hoe behoud je een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl wordt op gegeven moment een routine waardoor het je geen moeite meer kost om gezond te leven. Als je eenmaal iets hebt gevonden dat goed voor jou werkt, dan is het belangrijk om je hier aan te houden en niet terug te vallen in oude gewoontes. Grote gebeurtenissen zoals liefdesverdriet, een scheiding, zwangerschap, verhuizingen of ongelukken kunnen een negatieve invloed hebben op je levensstijl. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het belangrijk om stress te vermijden en ook dingen te doen voor jezelf, zoals een hobby of sport die je voldoening geeft.

Terugval in slechte gewoontes voorkomen

Fouten maken is menselijk. Vergeet dat vooral niet wanneer je bezig bent je levensstijl gezonder te maken. Bekijk het aanbod en besef je dat het oké is om fouten te maken, want dat betekent dat je in ieder geval probeert om gezonder te gaan leven. Fouten kun je herstellen en nog belangrijker is dat je ervan kunt leren. Geef niet op als het niet meteen lukt maar ga verder waar je gebleven bent. Ooit gaat het je lukken, en dat is een gedachte die je ten alle tijden vast moet houden. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk dat je doelen stelt die haalbaar en realistisch zijn. De kans is groter dat je teleurgesteld wordt als je onrealistische verwachtingen van jezelf hebt. Als je bijvoorbeeld een eetbui krijgt door de stress, dan is het belangrijk om te kijken waar die stress vandaan komt. Door diep in en uit te ademen zul je langzaam merken dat de stress weggaat en je minder trek in suiker krijgt.

.

Pin It