Coronavirus

Wat zijn de psychische klachten van de lockdown

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu we al een tijdje in de lockdown zitten wordt er door veel mensen psychische klachten ervaren. Hoe kunnen we dit nog volhouden of wat kunnen we doen om deze klachten te kunnen verlichten. Wat zal ons toch voldoening  geven zonder met te veel mensen in contact te zijn?

Toename aan psychische klachten

Naar mate de Lockdown langer duurt zien we ook dat meer mensen psychische klachten ervaren. Zo is er rond oktober te zien dat 1 op de 6 last heeft van klachten zoals depressie of angst. Op het moment zijn dit er 1 op de 4 die klachten hebben dat dus een groot verschil is. Het grootste verschil is te zien bij mensen tussen de 20 en 35 jaar. Voor hun zit het vooral in de sociale contacten die ze missen doordat restaurants dicht zitten, maar ook sport verenigingen. Wat de lockdown voor veel mensen ook erg lastig maakt is dat het emotioneel zwaar kan worden. Er zijn veel mensen die dierbare hebben verloren wat de periode nog lastiger maakt. Daarnaast kan ook ontslag te maken hebben met de klachten.

Perspectief bieden

Wat vooral kan helpen bij mensen met klachten is het bieden van perspectief. We hebben dan weer wat om naar uit te kijken en weten wanneer we weer wat kunnen doen met vrienden of familie. Er zijn ook tips die u kunnen helpen bij uw klachten.

  • Houd structuur en ritme in uw dag
  • Laat dingen los waar u geen invloed op heeft
  • Probeer lichtpuntjes te blijven zien
  • Blijf bewegen en gezond eten
  • Raadpleeg betrouwbaar nieuws en check dit ook niet te vaak

.

Pin It