Kinderen

Hoe overleef je een lange autorit met kinderen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Een vakantie of gezellig uitje is altijd leuk, maar hoe ga je de autorit ernaar toe overleven? Met een, twee, of misschien wel meerdere ongeduldige kinderen op de achterbank, kan het een hele opgave zijn. Wanneer je een lange autorit met kinderen op de planning hebt, kun je nooit voorbereid genoeg zijn. De ene vermaakt zich uren met een kleurboekje of spelletje, maar dat geldt niet voor iedereen. Met de onderstaande tips kun je de autorit een stuk aangenamer maken voor jou, je partner en de kinderen!

  1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker voor een lange autorit. Om te beginnen is het handig om de route helemaal uit te stippelen. Zorg dat je het juiste adres hebt en alvast invoert in je navigatie. Bekijk de weg en zoek alvast eventuele plekken voor een pauze. Zo hoef je je over deze dingen geen zorgen te maken tijdens de rit zelf. Om het rijden wat comfortabeler te maken kun je een telefoonhouder voor in de auto aanschaffen. Iedereen heeft een goed overzicht van de route en de telefoon blijft stevig zitten. Zorg ook dat je ruim van te voren een inpaklijst hebt met dingen die je nodig hebt tijdens de rit. Denk hierbij aan genoeg eten en drinken, spelletjes, dekentjes voor de kinderen, afsluitbare zakjes voor het geval iemand moet overgeven en schone kleren voor eventuele ongelukjes. Zo kun je met een gerust hart de lange rit starten!

  1. Vermaak voor onderweg

Kinderen kunnen snel hun concentratie verliezen. Zijn ze op het ene moment nog heel blij met een speeltje, dan kunnen ze er op een volgend moment ineens helemaal klaar mee zijn. Zorg voor veel variatie. Denk hierbij een speelgoed, kleurboekjes, knuffels of een tablet voor filmpjes. Een tablet is sowieso een handige uitvinding als je niet te veel spullen wilt meenemen. De kinderen spelen er spelletje op, luisteren muziek of kijken een leuke film. Ben je niet in het bezit van een tablet? Leen dan voor een keer je telefoon uit. Met een paar handige telefoon accessoires is je telefoon in veilige handen en heb je geen overlast van het geluid. Denk hierbij aan een screenprotector, Popsocket voor extra grip of een koptelefoon. Oh ja, vergeet ook niet om een luisterboek te downloaden. De kinderen worden er lekker rustig van en wie weet vallen ze even in slaap. Natuurlijk kun je ook spelletjes spelen zoals: ik zie, ik zie wat jij niet ziet, wie ziet er als eerste een… of ik ga op vakantie en ik neem mee. Hier heb je geen extra bagage voor nodig en iedereen kan meedoen. Tot slot blijven kleine zoethoudertjes altijd werken. Kleine cadeautjes van de HEMA of action doen het altijd goed. Geef aan dat de kinderen op bijvoorbeeld drie bepaalde punten in de reis een klein cadeautje krijgen. Zo zijn ze weer even gefocust op iets nieuws. Zorg wel dat je dezelfde cadeautjes uitkiest of echt zeker weet dat de kinderen onderling geen ruzie krijgen om de cadeautjes. Anders kan de autorit veranderen in een helse reis.

  1. Tussenstops

Als je een lange rit voor de boeg hebt, houd dan genoeg tussenstops. Liever te veel dan te weinig. Kies plekken met speeltoestellen of een groot grasveld. Zo kunnen de kinderen even hun energie kwijt. Lekker rond rennen, tikkertje spelen of schommelen. Ze vermaken zich wel! Stel dat je kinderen het té leuk vinden om te spelen, zorg dan dat je van te voren een tijd afspreekt. Stel bijvoorbeeld de timer op je telefoon in op 30 minuten. Zo is er een duidelijk moment wanneer de tijd voorbij is. Ga ook altijd even naar de wc, ook al zeggen de kinderen dat ze niet moeten. Je kan het maar beter voor zijn, voordat er een ongelukje gebeurt. Op de rustplekken is het erg druk en loopt iedereen door elkaar heen. Zorg daarom altijd voor een goed Motorola Moto G7 hoesje. Door alle drukte kan je telefoon zomaar uit je handen glippen. Dat zou natuurlijk zonde zijn aan de start van een leuke vakantie. Daarnaast hebben de kinderen in deze periode van het jaar je telefoon misschien wel vaker vast dan normaal. Ook dan kun je eventuele schade maar beter voor zijn. Na een pauze van ongeveer een half uur, kun je de reis weer vervolgen. Alle energie is eruit, de plasjes zijn gepleegd en vergeet natuurlijk niet om wat te eten en te drinken. Dit kan natuurlijk ook in de auto, maar even rustig in de buitenlicht genieten van een koffie en een broodje is ook niet verkeerd!

.

Pin It