Make up

Nooit meer slapen met make-up op!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gaat u ook wel eens slapen zonder uw make-up er af te halen? Of haalt uw gewoon nooit uw make-up er af voor u gaat slapen? Na deze feiten over slapen met make-up zult u vast gaan overwegen om toch maar elke avond alles van uw gezicht af te halen.

Foundation
Foundation wordt meestal dik aangebracht op andere verzorgingsproducten zoals een dagcrème. Deze laag wordt blootgesteld aan natuurlijke processen van de huid, maar ook aan bacteriën, milieuverontreinigende stoffen, schimmels en mijten. Dit kan de microcirculatie tegengaan, dat de huid helpt te vernieuwen. Dit kan vervolgens resulteren in de afbraak van collageen, dat weer kan leiden tot rimpels en verstopte poriën, wat weer kan leiden tot acne. Misschien toch maar uw foundation er af halen?

Primer
De nacht doorbrengen met een laagje primer zou ook niet goed voor uw huid zijn. Alle bacteriën van overdag zitten namelijk nog op uw gezicht. En net zo als bij foundation worden je poriën verstopt.

Lippenstift
Slapen met gekleurde lippen kan je lippen droog maken. Scrub daarom je mond voor het slapen gaan met een reinigingsdoekje. Bij droge lippen kunt u lippenbalsem op doen. Doe dit niet Standaard altijd dat is ook weer niet goed.

Mascara
Mocht jij gaan voor een ‘slept-in look’, stop dan meteen. Mascara verstopt de follikels en zorgen voor irritatie op de huid. De zwelling die vervolgens op kan treden, kan leiden tot blefaritis (een ontsteking aan je oogleden) en conjunctivitis (een ontsteking van het bindvlies van het oog). Als dat nog niet vervelend genoeg is; slapen met mascara kunnen je wimpers broos maken.

Tip: houd reinigingsdoekjes naast je bed. Zo hoef je op luie momenten alleen maar naar je nachtkastje te grijpen en een doekje over je gezicht heen te halen.

.

Pin It