Menu
Haar

Zo maak jij de mooiste krullen zelf

Zo maak jij de mooiste krullen zelf

Heb jij zin om je haar mooi te krullen, maar weet je even niet hoe? Wij geven jou de tips en tricks die je nodig hebt! Hiermee creëer jij de zachte krullen of waves die je graag wilt. Er zijn meer mensen die zich afvragen hoe je de perfecte krullen in je haar kunt krijgen. Wij geven je graag een paar trucjes die je kunnen helpen bij het maken van de mooiste krullen.

Het voorbereidend werk

Voordat jij je haar kunt gaan krullen is het belangrijk dat je je haar voorbereidt. Het belangrijkste is dat je haar goed droog is. Natte stukken kunnen ervoor zorgen dat het extra beschadigt. Ga met een haar fohn alle vochtige plekken langs.

Zorg dat je hittebescherming gebruikt. Hiermee zorg je ervoor dat je haar een beschermlaag heeft tegen de hitte. Gebruik eventueel wat haarlak om ervoor te zorgen dat je haar steviger wordt. Je hoeft geen product te gebruiken die zorgt dat je haar hard en krokant wordt, maar het zorgt er wel voor dat de krullen langer in vorm blijven.

Welke tools heb je nodig?

Welke tools heb je nodig

Om je haar zelf te krullen heb je natuurlijk een krultang voor thuis nodig. Helaas ben je er dan nog niet, want de krultangen hebben verschillende groottes. Hoe groter de krultang hoe grover de krul wordt en hoe kleiner de tang hoe strakker de krullen. De krullen met de dunnere tangen blijven langer zitten en kun je ook mooi uitborstelen.

Zorg ervoor dat je een tang van goede kwaliteit aanschaft. Ga je besparen op een krultang dan zijn er producten op de markt die ervoor zorgen dat je haar extra kan beschadigen. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Wil je weten welke krultang goed is? Bekijk dan online reviews of vraag je kapper.

Stappenplan voor het maken van krullen

Zo, je hebt je haar voorbereid en de juiste tools in huis. Dan gaan we nu krullen maken. Hier heb je de stappen die je kunt doorlopen!

  1. Verdeel je haar in kleine secties. Door kleine stukken per keer te krullen blijven deze beter zitten. Je zult zien dat te grote secties snel uitzakken.
  2. Begin met de secties in je nek en werk verder omhoog.
  3. Rol de pluk om de krultang (zelf doe ik deze van mijn gezicht vandaan) en houd deze even vast.
  4. Laat de pluk haar los en houd deze nog even vast, zodat hij kan afkoelen terwijl deze in de juiste vorm zit.
  5. Doe dit voor alle secties en laat het rustig afkoelen.
  6. Haal je handen door je haar om de krullen losser te maken.
  7. Gebruik nog wat haarlak om je haar te verstevigen en ga eventueel nog met een borstel door je haar als je meer waves wilt.

Het kan in het begin even puzzelen zijn hoe je het haar het beste kunt krullen, maar na verloop van tijd zal dit vanzelf gaan.

Geniet van het resultaat!

Na een aantal keren oefenen zul jij bedreven zijn in de kunsten van het haar krullen. Met deze tips kun jij gewoon thuis je favoriete haarstijl creëren. Je kunt de tweede dag vaak ook nog genieten van messy waves. Natuurlijk kun je je haar ook krullen en de mooiste haarstylen maken, bijvoorbeeld een half-up-half-down hairstyle. De opties en mogelijkheden zijn eindeloos! Ga experimenteren en geniet.