Menu
Haar

Hoe vaak wast u uw haren?

haren

Hoe vaak we onze haren wassen is heel verschillend per persoon. De een was zijn haar iedere dag de ander 1x per week. Het liefst wassen we onze haren bij elke douchebeurt want voor het beste resultaat van uw coupe gaat een wasbeurt aan vooraf. Toch is elke dag uw haren wassen niet gezond voor uw haar maar ook niet voor uw hoofdhuid. Hoe vaak haren wassen is gezond en hoe vaak wast u uw haren?

Aantal wasbeurten afhankelijk van haartype

We wassen ons haar om stylingproducten zoals haarlak, mousse en gel uit ons haar te wassen. Bij het gebruik van veel haarproducten wordt uw haar en hoofdhuid vet. Toch is te vaak uw haren wassen niet goed. Uw haar beschadigd sneller door de shampoos en krijgt minder tijd om te herstellen. Het ene haar is het andere niet. Dunner haar wordt nou eenmaal sneller vet dan een dikke bos haar. Onze voeding en talgproductie heeft ook grote invloed op de gezondheid van onze haren. Wanneer u dun en fijn haar heeft zal een wasbeurt om de dag nodig zijn. Bij geverfd of beschadigd haar voelen uw haarlokken sneller droog aan toch kunt u beter om de drie dagen uw haren echt wassen om uw haar kans te geven om te herstellen. Krullen of kroeshaar wast u het liefst zo min mogelijk, 1x per week zou al voldoende moeten zijn, denk hierbij aan gebruik van de juiste producten.

Hoe kunt u het aantal wasbeurten van uw haren per week afbouwen

Van elke dag naar 1x per week wassen is misschien wat te veel van het goede. U kunt het beste uw wasbeurten iedere 2 weken iets afbouwen. Probeer aan het begin om de dag uw haar te wassen en bouw rustig af. Voelt uw haar en hoofdhuid veel te vet dan kunt u het haar een keer extra wassen. Nog een aantal tips om uw haren gedurende de dag minder vet te maken: Blijf met uw handen van uw haar af, borstel uw haar niet te vaak en minimaliseer het gebruik van stylingproducten. Ga voor een natuurlijke look en maak uw haar weer sterkt en gezond.