Haar

Natuurlijke haarverzorging voor krullend haar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Als je een flinke bos krullen hebt, ben je gezegend. Krullen zijn uniek, maar vergen nogal wat verzorging zodat ze mooi en natuurlijk vallen. Je zit  nooit met je handen in het haar als je deze tips volgt. Lees snel verder.

De ene krul is de andere niet

Er zijn zoveel verschillende soorten krullen en elke krul is uniek in zijn verzorging. Heeft het ondersteuning nodig of juist veel lucht? En hoezo krult je haar?

Je haar krult door de vorm van de haarzakjes waar het uit groeit. Hoe ronder het haarzakje, hoe meer krullen je hebt. Je haar blijft nooit hetzelfde gedurende je leven. Hormoonschommelingen, ziektes en voeding kunnen invloed hebben op de structuur van je haar. Dus is het normaal dat krullend haar platter wordt of juist voller naarmate je ouder wordt.

De perfecte krullenbol

Heb je krullend haar dan staan de haarschubben van je haar meer open. Haarschubben bevinden zich om het haar heen. Vocht verdampt dan makkelijker en je krul droogt sneller uit. Precies de reden waarom je je krullen een goede verzorging moet geven. Hydrateren is daarbij een vereiste. Niemand wil een kroeskop.

De-perfecte-krullenbol

Love is in the Hair

Om de krullen van je haar goed te verzorgen is het belangrijk om eens te kijken naar wat voor krul je nu precies hebt. Daarna stem je de verzorgingsproducten af op wat je specifieke krul nodig heeft. Denk eraan dat je krullen niet meer dan twee keer per week wast. Krullend haar dat heel vaak gewassen wordt, verliest de natuurlijke oliën die de hoofdhuid produceert.

Verzorgingsproducten

Verzorg je haar met de cg methode. Deze bekende methode van haarverzorging voor krullend haar is gebaseerd op de juiste verzorgingsproducten. Bij deze Hairlust producten worden bepaalde ingrediënten vermeden. Combineer deze speciale producten met een bepaalde manier van wassen, drogen en stylen en je hebt de perfecte krul. 

Deze producten zijn niet alleen verzorgingsproducten voor in het haar, maar ook borstels en kammen van bamboe waarmee je je krullen makkelijk kunt kammen zonder ze te beschadigen.

Je krul mooi houden tussen de wasbeurten door

De haarproducten die je gebruikt om je krullend haar mooi te houden zijn niet uit je haar na het slapen. Je kunt deze producten in de ochtend activeren. Hoe je dat doet? Spuit er water op. Dat is namelijk het hoofdbestanddeel van alle goede producten voor het haar. 

Fris je haar op door het nat te spuiten. Zo simpel is het. Als je je krul nat spuit en het voelt glad zit er nog precies genoeg product in om je haar de ‘refresher’ te geven om je krul een goede boost te geven voor de nieuwe dag!

.

Pin It