Menu
Gebit

Wanneer je het best een orthodontist bezoekt

Wanneer-je-het-best-een-orthodontist-bezoekt

Het belang van vroeg ingrijpen kan niet genoeg worden benadrukt als het gaat om orthodontische problemen. Zelfs als er geen orthodontische problemen lijken te zijn, adviseren we om kinderen vanaf een jaar of 6 een eerste onderzoek te laten ondergaan bij een orthodontist wanneer er sprake is van een orthodontisch probleem.

Kinderen hebben een mix van primaire en permanente tanden op de leeftijd van 6 tot 7 jaar. Ongeacht de leeftijd van een kind en of ze hun melktanden nog hebben of niet, zijn er enkele unieke orthodontische problemen die vragen om vroegtijdig ingrijpen en herstellen van tanden en kiezen.. Naast het bepalen van de juiste positie en eruptie van de tanden als de melktanden weg zijn en de permanente tanden in de mond beginnen te komen, wordt bij een orthodontische evaluatie ook gekeken naar de groei en harmonie van de kaken en de gezichtsbeenderen.

Een ervaren Orthodontist Vlaardingen zal je informeren of en wanneer orthodontische therapie wordt geadviseerd. Ook krijg je informatie over de procedures en de duur van de noodzakelijke behandeling wanneer er sprake is van een probleem of de mogelijkheid tot het ontstaan van een probleem.

Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult?Wat kan ik verwachten van het eerste orthodontische consult

Het onderzoek omvat vaak een grondige beoordeling van de grootte en stand van de kaakbeenderen, de verhoudingen van het gezicht en de normale groei en stand van de tanden. Onze methodische techniek omvat het gebruik van bepaalde orthodontische foto’s om de stand van de kaken en tanden te documenteren en te meten. Daarnaast wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd van de mond, het gezicht en de tandstructuren. wanneer het nodig is, maken we röntgenfoto’s om de groei van de tanden en de kaakbeenderen te beoordelen.

Passend ingrijpen wordt geadviseerd wanneer er orthodontische problemen zijn of kunnen ontstaan. Het juiste moment voor het volgende orthodontische onderzoek kan meestal worden vastgesteld als er geen problemen zijn of als er geen onmiddellijke actie nodig is.

Moet de behandeling worden verlengd tot alle blijvende tanden zijn doorgekomen?

Dit is niet perse nodig. Nadat de doelen van de vroege behandeling zijn bereikt, moet je kind gecontroleerd worden. Dit is een onderdeel van ons ‘observatie’- programma. Hierdoor zijn we ervan verzekerd dat de correcties die we aangebracht hebben, stabiel zijn. Wanneer de kaak verder groeit en er nieuwe tanden doorkomen, willen we de juiste balans en harmonie van de kaken en tanden handhaven.

Soms heeft de jongere alleen interceptieve of preventieve orthodontische therapie nodig, soms is  duurzaam maatwerk leveren essentieel. In andere situaties is een tweede fase van orthodontische behandeling nodig om de resterende blijvende tanden die uiteindelijk zullen doorbreken, in de juiste stand te brengen. Daarbij is het erg belangrijk om de juiste kaak- en beeldverhouding na de groei van de tanden, in de adolescentie te handhaven.

Het is bewezen dat een beugel een goede manier is om je tanden recht te laten zetten en je glimlach te verbeteren. Veel mensen die best een beugel kunnen gebruiken, stellen de behandeling uit. Dit komt doordat ze niet weten hoe een beugel werkt. Je kunt echter bepalen of een beugel voor jou een goede beslissing is door de precieze procedure te begrijpen. Dit legt een orthodontist graag uit!