Menu
Gebit

4 tips voor een mooie glimlach

mooie glimlach

Door de komst van smartphones maken veel mensen dag in dag uit foto’s. Vandaar dat je een stuk vaker op de gevoelige plaat wordt vastgelegd dan vroeger. Als je geen mooi gebit hebt, word je misschien liever niet gefotografeerd. Mensen zien immers jouw tanden als je lacht op een foto. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om een mooie glimlach te krijgen. Benieuwd wat? In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje.

  • Dagelijks poetsen

Deze eerste tip lijkt misschien een open deur, maar het is ontzettend belangrijk als je een mooie glimlach wilt. Door dagelijks te poetsen houd je jouw gebit niet alleen gezond, maar ook mooi. Poets je niet of nauwelijks? Dan is het goed mogelijk dat je tanden na verloop van tijd verkleuren, waardoor ze een gelige uitstraling krijgen. Dit is iets wat op foto’s opvalt. Het wordt aangeraden om minimaal één keer per dag te poetsen, maar twee keer heeft de voorkeur. Poets je tanden bijvoorbeeld voor je ’s ochtends de deur uit gaat en voordat je ’s avonds gaat slapen.

  • Gebit regelmatig laten controleren

Hoe graag we het misschien ook willen, tandenpoetsen biedt geen garantie voor een mooie glimlach. Tanden en kiezen kunnen namelijk ook scheef gaan staan en dat kun je met poetsen niet voorkomen. Toch kun je de kans op scheefgroei wel verkleinen. Hoe? Door je gebit regelmatig te laten controleren door de tandarts. Als je een goed gebit hebt, is het vaak voldoende om je tanden en kiezen één keer per jaar te laten controleren. Mensen met een slecht gebit komen vaker voor een controle naar de tandarts.

  • Stoppen met roken

Rokers hebben vaak geen mooie glimlach. Rook je al jaren? Dan is de kans groot dat jouw tanden inmiddels een stuk minder wit zijn dan voordat je begon. Roken zorgt namelijk voor verkleuring van de tanden. Je tanden vergelen steeds meer en dat draagt niet bij aan een mooie glimlach. Naast verkleuring van het gebit vergroot roken ook de kans op gaatjes en ontstoken tandvlees. Als je een mooie glimlach wilt, is het verstandig om te stoppen met roken.

  • Beugel

Staan jouw tanden behoorlijk scheef? Dan kan de tandarts je adviseren om een beugel te nemen. Een beugel zorgt ervoor dat je tanden langzaam maar zeker weer recht gaan staan. Je hoeft overigens niet naar de tandarts voor een beugel, want je kunt ook aligners van DR SMILE gebruiken. Dit is een transparante beugel die ervoor zorgt dat je een mooie glimlach krijgt. Je dient de aligners 22 uur per dag te dragen en ze worden regelmatig verwisseld. Jouw tanden komen hierdoor geleidelijk in de gewenste positie te staan. Op https://drsmile.nl lees je meer over de aligners en plan je direct een vrijblijvende afspraak in.