Menu
Gezin

Een gezonde familie strategie

Heeft u zichzelf wel eens afgevraagd hoe families gezond, fit en dun kunnen zijn? We hebben hieronder super handige tips over hoe u een gezonde familie strategie kunt opbouwen.

Ga geen honger lijden
Om op een gezond gewicht te blijven, moet u eten, ga uzelf niet uithongeren. Als u niet regelmatig bijtankt, wordt u ongelooflijk hongerig. Het probleem dan is dat het een half uur duurt voordat u dan weer een vol gevoel krijgt, waardoor u dus meer calorieën binnen krijgt dan als u gewoon normaal eet.

Automatiseer ontbijt en lunch
Zonder een gezonde maaltijd om mee te nemen, heeft u een veel grotere kans om ongezonde dingen te eten tijdens de maaltijden.Voor de lunch raden wij aan, een groente soepje of kalkoen of tonijn op een volkoren broodje. Voor de kinderen, kunt u suikervrije brood maken (dus geen jam, maar kaas), of geef wat fruit mee.

Beweeg 20 minuten per dag
Waarom thuis blijven? Als u ook ergens anders beweging kunt krijgen? En 20 minuten stelt toch niks voor, maar het helpt u wel met de doorbloeding. Dus ga gewoon lekker simpel touwtjespringen op de oprit, doe push-ups of loop gewoon een rondje door de buurt.

Wees de “maaltijd bepaler” in uw huis
Wat u eet moet worden bepaald in de supermarkt. Als u chips en koekjes mee naar huis neemt, eet natuurlijk iedereen het. En als u het uw kind verbiedt wilt hij/ zij het juist. Maar als u het gewoon in de supermarkt laat liggen, komt niemand ermee in de verleiding. Dus neem gewoon gezonde snacks mee, zoals noten, fruit en groente.

Vertel de kleintjes een verhaaltje voor het slapen
Of praat met de wat grotere over hun dag, Als ze moe zijn en gaan slapen, zijn kinderen namelijk veel opener.
Een goede nachtrust houdt u jong. Dus hou uw slaapkamer koel en donker en vermijd de technologie. Als u niet in slaap kunt vallen na 15 minuten, ga dan even uit bed en mediteer even zodat u tot rust komt.

Seks
Als u regelmatig seks heeft, kan dit 2 tot 3 jaar aan uw leven toevoegen. Dus probeer het bij 2 keer per week te redden en het is ook nog goed voor uw relatie.