Menu
Burn-out / Werk

Waarom een NLP opleiding goed voor je is

Een paar jaar geleden hadden de NLP opleidingen nog niet zoveel bekendheid, maar gelukkig worden ze steeds bekender en ook steeds populairder onder de potentiële deelnemers. Dit is natuurlijk ook niet zo gek want de opleidingen brengen ook een hele reeks aan voordelen met zich mee.

Wat is NLP?

De betekenis van de afkorting NLP is neuro linguïstisch programmeren. Dit is een methodiek die toegepast wordt voor coaching, training en verbetering van de algehele communicatie. Het idee achter de NLP opleiding is dat je een bepaalde expertise op de juiste manier in kaart kunt brengen. Door deze eigenschappen is de opleiding heel geschikt voor mensen in een leidinggevende functie. Je kunt op deze manier mensen makkelijker motiveren en inspireren. Daarnaast brengt het jezelf vaak rust in je hoofd.

Het uitgangspunt van NLP is ook dat je zaken beter kunt structureren en plannen en op deze manier een prettiger leven leidt en meer kunt genieten.

Wat bereik je en leer je tijdens de opleiding

  • Om waar nodig veranderingen aan te brengen op persoonlijk en werkvlak
  • Orde te creëren en daarmee ook rust in het hoofd creëren 
  • Het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid bij andere personen en hoe je beter om kunt gaan met andere mensen en situaties
  • Taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt
  • Non-verbaal gedrag te observeren waardoor je inzicht krijgt in het denken van de ander en ziet hoe hij de boodschap verwerkt
  • Leren omgaan met en het oplossen van conflicten
  • Of wil je je leven meer in balans brengen?

De voordelen van NLP

Werk je in een leidinggevende functie of wil je meer leren over het communiceren van de juiste boodschap op de juiste manier? Of om je leven meer in balans te brengen? Dan zijn diverse NLP opleidingen zeker iets voor jou.

1. Doelen bereiken

Dankzij de methodieken die in NLP gebruikt worden wordt het makkelijker om je doelen te bereiken. Je leert hoe jouw doelen eruit zien, hoe ze klinken en hoe ze aanvoelen. Daarnaast leer je jouw doelen op een effectieve manier te formuleren zodat je ze zowel aansprekend als motiverend voor jezelf maakt. Op deze manier wordt het makkelijker om resultaten te bereiken.

2. Op effectieve manier veranderen

Door op een nieuwe, andere en vooral meer effectieve manier te communiceren wordt het bewerkstelligen van verandering een stuk makkelijker: zowel richting jezelf als richting personeel of collega’s. De NLP technieken maken veranderingen makkelijker en zorgen ervoor dat je bepaalde denkpatronen op een effectieve manier kunt wijzigen.

3. Prestaties verbeteren

De hoge werkdruk die steeds meer mensen ervaren vraagt om een enorme focus. Dit maakt het ongelooflijk belangrijk dat je weet hoe je jouw mensen inspireert en motiveert: en ook dit is waar NLP je bij kan helpen. NLP richt zich namelijk op feedback en coaching, zodat je samen makkelijker de juiste doelen kunt bereiken.

Heeft het bovenstaande je aan het denken gezet? Heb je interesse om ook één van de NLP opleidingen te volgen?