Health Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Gezonde planten op kantoor

De sfeer op een kantoor is mede bepalend voor het succes van het bedrijf. Door de aanwezigheid van planten wordt deze op een gezonde manier beïnvloed. De klanten zullen zich er eerder op hun gemak voelen en ook de productiviteit van werknemers zal toenemen.

Het spreekt voor zich dat er niet te veel werk en kosten aan moeten zitten. Een simpele oplossing om de planten zo efficiënt mogelijk te onderhouden is het hydrocultuur systeem. Op deze manier wordt de luchtvochtigheid en de hygiëne op kantoor zo optimaal mogelijk gehouden.

Wat houdt hydrocultuur in?

Hydrocultuur betekent dat de planten niet in een pot met aarde staan, maar in korrels gemaakt van klei. Deze korrels zuigen zich vol met water en geven dat heel geleidelijk af aan de plant. Onder in de bak bevindt zich bovendien een watervoorraad waar de wortels hun voeding uit halen. De waterniveaumeter geeft aan of je de planten water dient te geven. Op Allesoverhydrocultuur.nl worden regelmatig artikelen geplaatst met nog meer informatie over hydrocultuur.

De voordelen van hydrocultuur

Het houden van hydrocultuur planten heeft een aantal voordelen:

  • De planten worden minder snel getroffen door ziektes of ongedierte
  • De planten zullen minder snel verrotten
  • Er is veel minder water nodig doordat er geen verspilling plaats vindt
  • De planten groeien beter doordat ze precies de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen krijgen
  • Het is mogelijk om verschillende soorten planten in één bak te plaatsen terwijl dit bij planten in aarde niet altijd kan doordat ze verschillende verzorging nodig hebben.

Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt kun je op kantoor dus genieten van een heerlijke groene ambiance!

Geplaatst door