Menu
Allergieën

Hoe gezond is een echte kerstboom in huis

echte kerstboom in huis

De tijd van het jaar is weer aangebroken om de kerstboom op te tuigen. Een kerstboom in huis geeft altijd een hoop gezelligheid. Gezellige lampjes en mooie kerstballen geven een warm gevoel aan uw woonkamer. De echte kerstboom is bij veel huishoudens weer populair. De vaak niet symmetrische boom geeft een heerlijke dennengeur af en geeft het echte kerstgevoel. Maar hoe gezond is een echte kerstboom in huis? Misschien kiest u naar het lezen van deze blog toch voor een kunst kerstboom.

De gezondheid nadelen van een echte kerstboom in huis

Last van plottelingen hoestbuien, benauwdheden of een flinke snot neus? Veel symptomen lijken op een griepje maar is uw net opgetuigde kerstboom niet de boosdoener? Mensen met hooikoorts kunnen reageren op een echte kerstboom. Niezen en een vol hoofd zijn niets iets waar u hele dagen op zit te wachten. Echte kerstbomen kunnen schimmels met zich mee dragen of deze ontwikkelen doordat ze lange tijd in de woonkamer staan. Schimmels en pollen kunnen flinke klachten geven. Is dit de eerste keer dat u een echte boom in huis heeft gehaald en merkt u direct verschil in uw gezondheid? Dan kan het maar zo zijn dat u gevoelig bent voor de kerstboom.

Huiduitslag

Griepverschijnselen zijn natuurlijk heel vervelend maar van een echte kerstboom kunt u ook nog eens huiduitslag krijgen. De hars van de naalden aan de kerstboom kunnen een allergische reactie geven op uw huid. Bent u allergisch voor de hars van bomen? Raak de kerstboom dan niet aan en gebruik tijdens het optuigen van de boom beschermde kleding.

Waarom een echte kerstboom in huis halen?

Pollen en schimmels willen we liever niet in ons huis. Toch wint de echte kerstboom wel aan populariteit in ons land. Waarom zou u toch kiezen voor een echte kerstboom? Een echte kerstboom in huis geeft een heerlijke geur. Door dat iedere boom anders is heeft u altijd een uniek exemplaar te pakken. Hoe leuk is het om uw eigen kerstboom uit te zoeken?

Succes met de keuze dit jaar.