Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Zo houd je jouw gezonde lifestyle wél vol!

Dat het soms niet meevalt om een gezonde levensstijl vast te houden herkennen we natuurlijk allemaal. Je hebt nu eenmaal niet iedere dag zin om jezelf af te matten in de sportschool. Daarnaast zorgen onze drukke schema’s er ook nog eens voor dat het dagelijks klaarmaken van gezonde maaltijden er iets vaker bij inschiet dan je zou willen. Daarnaast zou je best drie keer in de week willen sporten in plaats van het incidentele patroon dat je nu volgt. Herken je jezelf hierin? Dan hebben we goed nieuws: balans is het sleutelwoord en hier ontbreekt het je op het moment een beetje aan! Het hebben van een healthy lifestyle betekent namelijk niet dat je helemaal niet meer mag genieten van het leven, het gaat erom dat je de beste versie van jezelf wordt! Wees daarom niet te streng en probeer niet al te grote aanpassingen tegelijk door te voeren. De kans dat je dit volhoudt is namelijk erg klein! Om ervoor te zorgen dat je jezelf een levensstijl aanmeet die je ook vol blijft houden, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet die je vandaag nog kunt toepassen!

Maak een planning en houd je hieraan

Vaak is de reden dat het sporten er net even wat vaker bij inschiet dan je zou willen, een te volle agenda. Als je naast sporten ook nog allerlei andere dingen gepland hebt staan, kom je al snel in tijdnood. Zeker als je naast al je activiteiten in je vrije uurtjes, eerst nog een drukke werkdag moet zien door te komen. Wat kan helpen om toch alles te doen wat je wilt doen in een week, is het opstellen van een planning. Je dwingt jezelf om stil te staan bij de tijd die je hebt en hoe je deze gaat indelen. Plan daarom voor jezelf vaste momenten in waarop je bijvoorbeeld gaat sporten. Zodra dit zwart op wit staat heb je als het ware een afspraak met jezelf staan. De kans dat je deze ook nakomt is dan al een stuk groter!

Maak een actief leven niet te moeilijk voor jezelf

Regelmatig naar de sportschool gaan is natuurlijk een goede manier om aan je conditie te werken en lekker te bewegen. Toch kan het moeilijk zijn om op een dag waarop je niet naar de sportschool gaat voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Zeker als je met de auto of met het openbaar vervoer naar je werk gaat. Geldt dit ook voor jou? Probeer dan de auto wat vaker te laten staan en wat vaker de fiets te gebruiken. Is fietsen naar je werk toch een beetje ver? Overweeg dan eens om een elektrische fiets aan te schaffen! Een e-bike zorgt er namelijk voor dat je lekker vlot op de plaats van bestemming aankomt zonder dat je hier zelf de benen uit je lijf voor hoeft te trappen! Wel zo fijn toch?

Je staat er niet alleen voor!

Blijf jezelf er ten slotte aan herinneren dat je niet de enige bent die op zoek is naar een goede balans binnen een gezond leven! Blijf vooral dicht bij jezelf en maak niet te grote stappen in één keer. De kans dat je je nieuwe lifestyle volhoudt is dan een stuk groter!

Geplaatst door