Voedselallergie

Jamie Oliver: Koken met een voedseluitdaging

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

ZonderMeer magazine is hét platform voor mensen met een voedseluitdaging. Als je denkt dat het vervelend of moeilijk is om lekker te koken en te leven met een allergie of intolerantie, dan wordt het tijd dat je kennis maakt met de culinaire lifestyle glossy ZonderMeer magazine. Op 28 maart 2013 verschijnt het lentenummer waarin Jamie Oliver vertelt hoe voedselallergieën en -intoleranties hem bezig houden. Verder een indrukwekkend verhaal over ADHD en voeding, heerlijke lenterecepten, cupcakes en nog veel meer. Eet, leef en geniet, ook met een voedseluitdaging. Juist dan!

Het aantal kinderen dat Ritalin slikt omdat ze ADHD-klachten hebben, is volkomen uit de hand gelopen. En dat terwijl de klachten in meer dan zestig procent ontstaan door een overgevoeligheid voor gewone levensmiddelen. Wetenschappelijk onderzoeker Lidy Pelsser heeft de afgelopen tien jaar honderden kinderen een eliminatiedieet, het RED-dieet, laten volgen om de relatie tussen eten en ADHD op te helderen. Haar arbeid en geduld werden beloond. “Bij zestig procent van de kinderen die we met een eliminatiedieet behandelen, verdwijnt ADHD”, zegt Pelsser. ‘Zo’n kind wordt weer een normaal kind; het krijgt zijn jeugd terug.” Lees het hele verhaal in ZonderMeer magazine 5.

We weten allemaal dat Jamie Oliver fantastisch kookt en dat zijn recepten makkelijk, snel en overheerlijk zijn. Maar wist je dat Jamie ook heel veel recepten heeft voor mensen met een voedselallergie of –intolerantie? In dit nummer van ZonderMeer magazine vertelt hij hierover. En uiteraard deelt hij gul wat recepten met ons. Zo wordt koken met een voedseluitdaging écht een feest.

Als je te maken hebt met een voeduitdaging, kijk je kritisch naar wat je eet. Daarbij heb je tegenwoordig ook de keus uit een ruim aanbod aan biologische producten. Maar wat is nou het verschil tussen een biologische en een gewone appel? En waarom zou je kiezen voor biologisch? Een eerlijk verhaal over eerlijke kost.

De achtergronden van deze verhalen lees je in ZonderMeer magazine 5. Maar dat is nog lang niet alles. Geniet van de lekkerste cupcake-recepten van niemand minder dan Robèrt van Beckhoven, o.a. bekend van het immens populaire tv-programma CupCakeCup. Verder een schat aan heerlijke lenterecepten, achtergrondverhalen, tips en ervaringen voor mensen met een voedseluitdaging.
ZonderMeer magazine is feest van smaak en inspiratie. Spring is in the air!

De lente-editie van ZonderMeer magazine ligt vanaf 28 maart 2013 in de winkel en is te koop bij Jumbo, Bruna, Ako, Selexys, Primera en Read Shops en kost € 7,45. Voor meer info zie www.zondermeermagazine.nl

.

Pin It