Groente en fruit

Aardbeien gezond?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Wanneer het aardbeien seizoen is aangebroken gaan wij Nederlanders massaal aardbeien eten. Dit omdat ze zo ongelofelijk lekker zijn en het is een makkelijk, snel en gezond tussendoortje.

Maar hoe gezond zijn aardbeien?
Een aardbei is erg gezond vanwege zijn hoge vitamine C gehalte. Ook zit er veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer in.

Ook zitten er een aardbeien heel weinig calorieën. Met 100 gram aan aardbeien krijgt u maar 25 calorieën binnen. Dit maakt een aardbei dus heel geschikt om te eten wanneer u op dieet bent. Ze geven u een vol gevoel en zo grijpt u minder snel naar ongezonde tussendoortjes.

Hersenen
Uit een onderzoek blijkt dat bepaalde stoffen in aardbeien het geheugen bevorderen. Ook wordt gezegd dat aardbeien goed zijn voor het concentratievermogen en andere cognitieve functies van de hersenen.

Uv-straling
Aardbeien schijnen u te helpen tegen uv-straling. Tijden een onderzoek werden huidcellen blootgesteld aan fel zonlicht en er overleefden meer cellen met aardbeienextract, dan zonder. Maar vergeet als nog uw zonnenbrand niet!

Kanker
Aardbeien bevatten veel antioxidanten. Deze stoffen stellen het lichaam in staat kankerverwekkende stoffen weg te vangen. Het is raadzaam om regelmatig aardbeien te eten, om zo het risico op diverse soorten kanker te verminderen.

Botten
Voor sterke botten heeft ook onder andere vitamine C en magnesium nodig. En laat deze nou net heel veel in aardbeien zitten.

.

Pin It