Menu
Duurzaam

Voedselverspilling, hoe kunt u dit oplossen

Voedselverspilling

Wilt u ook graag wat meer op het milieu letten? Het is dan belangrijk om geen of zo min mogelijk voedselverspilling te hebben. Hoe kunt u dit het beste aanpakken en wat is nou efficiënt?

Check de houdbaarheidsdatum

Veel dingen worden ook gewoon weg gegooid omdat ze simpel weg te lang in de kast of koelkast hebben gestaan. Gaat u vanavond koken check dan welke groente er minder goed uitzien of welk als eerst op zouden moeten maken. Er is vast een heerlijk recept dat u hiermee kunt maken. Niet alleen in de supermarkt zetten ze de oudste datum vooraan maar dit moet u eigenlijk ook in uw kast doen. Heeft u een gedeelte waar u pakken drinken, blikjes of uw crackers neer zet. Zet dan ook het geen wat u als laatst gekocht heeft helemaal achteraan. Dat blijf dat eenzame product niet jaren achter in de kast staan.

Minder voedselverspilling door te plannen

Het is ook belangrijk om te weten wat u precies wilt eten aankomende week. Zo kunt u een grote zak spinazie halen die u voor verschillende maaltijden kunt gebruiken. Heeft u pas spinazie gegeten en wilt u dit maar een keer gebruiken kunt u dus beter een kleine verpakking halen. Door dit te plannen kunt u eigenlijk nooit te veel halen. Het zal dan ook veel voedselverspilling schelen.

Kook voor meerdere dagen

Ligt de koelkast nog vol met diverse groente die niet lang meer goed blijven. Kook dan een grote portie zodat u het ook de volgende dag zou kunnen eten. Natuurlijk kunt u dit ook invriezen zodat u het de andere keer weer kunt eten.

Goede basisvoorraad voor lekkere restjes zonder voedselverspilling

Om de restjes op de kunnen maken is het ook handig om een goede voorraad in huis te halen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat deze voorraad lang houdbaar is. Kies voor tomatensaus, pasta, gedroogde kruiden of bonen in blik. Zo kunt u van elk restje weer wat lekkers maken.