Menu
Duurzaam

Wilt u meer betalen voor duurzaam eten?

Duurzaam eten

Duurzaam eten is goed voor het milieu en voor uw gezondheid. Het eten van duurzaam voedsel heeft niet alleen maar voordelen. Zo moet u bewust omgaan met wat u eet en hoeveel u eet. Daarnaast kan het eten van duurzaam voedsel extra kosten met zich mee brengen. Wilt u meer betalen voor duurzaam voedsel?

Wat is duurzaam eten?

Bij duurzaam eten houden we rekening met mens, dier en het milieu. Dat klinkt ingewikkeld maar dat hoeft het niet te zijn. Bij duurzame producten wordt er bij de productie gebruik gemaakt van natuurlijke bronnen en worden er zo min mogelijk verontreinigende stoffen gebruikt. De CO2 uitstoot wordt zo laag mogelijk gehouden om ons milieu te beschermen. Mensen en dieren die betrokken zijn van de productie van een duurzaam product worden zo goed mogelijk behandeld. Naast het verbouwen en maken van duurzaam voedsel kunt u zelf ook uw steentje bijdragen om slim om te gaan met uw voedsel. Denk aan minder eten verspillen, het eten van lokale producten en minderen in vlees en zuivel.

Waarom zijn duurzame producten duurder?

Het eten van duurzame kan duurder zijn. Groente en fruit groeien langzamer, dieren hebben meer ruimte nodig en de kippen leggen minder eieren. Enkele voorbeelden waardoor duurzaam voedsel over het algemeen duurder is dan regulier voedsel. Toch valt er met duurzaam eten ook een hoop te winnen zo is het goed voor mens, dier en milieu. Of dit het prijsverschil waard is bepaald u natuurlijk helemaal zelf maar door af en toe bewust te zijn van wat u koopt en hoe een product tot stand is gekomen kunt u goede keuzes maken.

Tips voor duurzaam eten

Kook op maat en ga verspilling tegen, dit scheelt uiteindelijk ook in uw portemonnee. Vervang vlees af en toe voor noten en peulvruchten. Eet een dag vegetarisch of kies een goede vleesvervanger voor uw gerecht. Drink kraanwater en bewaar sappen, frisdrank en alcohol voor speciale gelegenheden. Kies voor seizoen producten. Producten die geïmporteerd moeten worden kosten meer geld en zijn meer belastend voor het milieu.

Wilt u meer betalen voor duurzaam eten of bent u al bewust bezig met uw voedsel inname? Laat het ons weten en deel uw tips voor een duurzame maaltijd.