Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Skateboarden steeds populairder

Skateboarden is meer dan stunten. Het is ook een vorm van sport. Voor de verschillende stunts gebruik je allerlei spieren en daarbij moet je jezelf trainen om in balans te blijven. Skateboarden wordt vooral in skateparken gedaan, waarbij er allerlei stunttoestellen zijn om te oefenen.

Sportief skateboarden
Skaten met een skateboard wint aan populariteit onder jongeren. Dit geldt voor zowel jongens als meiden. Hoewel het skateboard van oorsprong een jongensachtig of mannelijk en wat ‘ruig’ imago heeft, houdt het skateboarden meer dan dat in. Je leert om evenwicht te houden, je gebruikt allerlei verschillende spieren (waaronder die in je benen en je rug) en het onder de knie hebben van stunts zorgt voor veel zelfvertrouwen. Je krijgt er echt een portie lef van.

Hoewel skateboarden geen teamsport is, zoeken jongeren elkaar wel veel op. Elkaar helpen, samen relaxen en elkaars tricks en stunts bekijken is ook erg leuk. Daarbij is het belangrijk, want je kan veel van elkaar leren.

Waarom is een skateboard geschikt om te stunten?
Een skateboard heeft een aantal eigenschappen die ‘m geschikt maken om mee te stunten. Om te beginnen zijn dit de harde en slijtvaste wielen. Deze zijn speciaal gemaakt om veel en hard mee te landen, zonder dat ze beschadigen. Het onderstel van het skateboard is zeer stevig en een beetje ‘stijf’. Hierdoor kan je er zelfs bij flinke stunts altijd op vertrouwen. Wél maakt deze stevigheid het skateboard wat minder wendbaar. Een skateboard is daarom minder geschikt voor het afleggen van grotere afstanden. Natuurlijk kan je er mee naar de skatebaan rijden, maar als je comfortabel wilt skateboarden kun je beter voor een longboard kiezen.

Leren omgaan met een skateboard
Er zijn twee manieren waarop je een skateboard kan leren hanteren. Je kan een skateboard aanschaffen en met vrienden naar een skatebaan gaan om tricks te leren, maar je kan ook les nemen. Het voordeel van les nemen is dat je veilig leert skateboarden van een professional. Dit is erg praktisch voor een goede basis. Het voordeel van leren skaten van kennissen of vrienden is dat het je geen geld kost en dat je rustig kan uitvinden of het skaten bij je past.

Een geschikt skateboard kopen
Als je zelf een skateboard wilt aanschaffen, krijg je te maken met de kwaliteit, het niveau dat je hebt en de verschillende formaten van skateboard. Daarnaast kunnen de boards subtiel verschillen in bijvoorbeeld de vorm.

Bij Onlineskateshop.nl worden er merken van hoge kwaliteit verkocht, voor elk niveau en in elk formaat. Twijfel je over een goede keuze? Dan kan je altijd bellen of mailen met de professionals van de shop.

Geplaatst door