Health.nl Sinds 1999 uw gezondheidsgids en zoekmachine

Afvallen met een crosstrainer, is het de beste manier?

De crosstrainer kent een grote populariteit in Nederland, boven die van andere fitnessapparatuur. Je ziet ze in alle sportscholen, maar zijn ook ideaal voor thuisgebruik. Nu wil je natuurlijk alleen weten: ga je sneller afvallen met een crosstrainer of verdoe je jouw tijd hierop?

Je gaat met een crosstrainer inderdaad sneller afvallen, maar het heeft nog veel meer voordelen er een te kopen (gebruiken).

We laten je hieronder de verschillen zien in vergelijking met andere fitnessapparatuur. En waarom je vandaag nog zou moeten starten met een crosstrainer!

Verschil tussen een crosstrainer en andere fitnessapparatuur

Het grote verschil met een crosstrainer en andere fitnessapparatuur, zijn de bewegingen die je maakt. Je zal in vergelijking met een loopband niet alleen je benen, maar ook je armen bewegen. Dit zorgt ervoor dat je meer energie nodig hebt en de vetverbranding omhoog gaat. Hierdoor zal je ook sneller in staat zijn gewicht te verliezen.

Crosstrainers bestaan er in alle soorten en maten. Van de instapmodellen tot de meest professionele en geavanceerde crosstrainers. Je kan een crosstrainer meestal ook makkelijk kwijt in je huis. Het is dan ook praktischer dan veel andere fitnessapparatuur (bijvoorbeeld een loopband).

Daarbij zijn crosstrainers ook niet schreeuwend duur en kan bijna iedereen er wel een veroorloven. Zeker wanneer je alleen wilt afvallen met een crosstrainer en de aanschafprijs vergelijkt met een duur sportabonnement.

Je schaft hem namelijk eenmalig aan en kan er met het hele gezin gebruik van maken, omgerekend dus vrij voordelig.

Wat zijn de voordelen van afvallen met een crosstrainer?

De crosstrainer is niet alleen maar populair vanwege de praktische kant en het prijskaartje. Het grootste voordeel is dat je snel gaat afvallen met een crosstrainer en je hele lichaam intensief traint.

Wil je weten hoe? De de manieren kun je hier zien.

We gaan je hieronder alle voordelen laten zien, die het gebruik van een crosstrainer kenmerken.

1. Je beweegt je hele lichaam

Wanneer je kijkt naar andere fitnessapparatuur, dan zie je dat hier vaak bepaalde lichaamsdelen mee worden getraind. Bij het lopen op een loopband gebruik je voornamelijk je benen. Je traint tijdens het lopen jouw armen meestal niet (tenzij je 2 dumbells pakt en biceps gaat trainen). Hierdoor zal je dus ook een stuk minder calorieën verbranden en dat is zonde.

Je gaat meer afvallen met een crosstrainer, doordat je jouw hele lichaam gebruikt. Zo train je met name de biceps, triceps, buikspieren, quadriceps, hamstrings, kuiten maar ook natuurlijk je billen. Verder ga je jouw uithoudingsvermogen vergroten waardoor je ook nog eens veel fitter zal worden. Een ideale training dus!

Het voordeel is ook dat crosstrainers geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Je kan namelijk makkelijk verschillende programma’s en niveaus instellen (en nog meer bij de professionele crosstrainers), voor een geschikte training. Iedereen kan er dus een knallende training op doen!

2. De kans op blessures is een stuk lager

Ga je buiten hardlopen, dan zal je met een aantal zaken rekening moeten houden. Waar ga je lopen en op welke ondergrond? Welke schoenen heb je nodig? Hoe ga je hardlopen (techniek)? En hoe intensief ga je te werk? Het kan namelijk zijn dat je door de schokken die je elke keer maakt op het wegdek, mogelijk blessures oploopt. Zeker wanneer je een van deze zaken niet goed doet is de kans hierop een stuk groter.

Met een crosstrainer heb je dat niet en is de kans op blessures echt nihil. Je beweegt de peddels namelijk op een natuurlijke manier met je lichaam mee. En maakt ook geen schokken op de grond, wat je bij hardlopen wel hebt. Zo is er echt minimaal tot geen belasting op je gewrichten.

Het maakt afvallen met een crosstrainer dus ook mogelijk, voor mensen met lichte blessures en die toch gewicht willen verliezen.

3. Het gemak van een crosstrainer

Het is vrij makkelijk een crosstrainer te gebruiken, waarbij de training natuurlijk wel pittig is. Je kan hem namelijk makkelijk ergens in een kamer zetten van jouw huis. En aan de kant zetten wanneer hij even niet wordt gebruikt.

Verder train je er ook efficiënt mee, je pakt in 1 training jouw hele lichaam. Hiermee wordt je niet alleen sterker en krijg jij meer uithoudingsvermogen, het helpt je ook veel calorieën verbranden. En zal er sneller mee afvallen dan normaal.

Daarbij zijn crosstrainers zeer populair en heb je ook veel keuze in welke voor jouw het beste geschikt is. Kies er een uit die bij jouw past, waarbij je gerust mag kijken naar de prijs. Maar laat het niet de enige leidende factor zijn. Het is een eenmalige aanschaf. En wellicht krijg je voor die 100 euro meer (die je wilt besparen) wel veel meer terug, wees dus slim.

Welke crosstrainer is het beste?

Nu vraag je jezelf natuurlijk af: wat is nou de beste crosstrainer? Het antwoord is natuurlijk voor iedereen anders en heeft te maken met de verschillende doelen. Er zijn er echter wel een aantal het beste uit de test gekomen. Wil je weten welke dit zijn? Kijk dan hier voor de top 10 beste crosstrainers voor sportscholen en thuisgebruik.

Advies: Ga afvallen met een crosstrainer!

Je weet nu waarom de crosstrainer zo populair is een hoe je er sneller mee gaat afvallen. Het is natuurlijk altijd belangrijk hier ook gezond bij te eten. Ga je beide met elkaar combineren, dan zal afvallen je zeker lukken.

Geplaatst door